Поради нестихващия интерес. Изложбата “Образът на вожда” в Музея на социалистическото изкуство продължава до ноември

Изложбата “Образът на вожда” в Музея на социалистическото изкуство в ж.к. “Изгрев” в София продължава до ноември, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

През летния период в четвъртък и в събота работното време на музея е от 12.00 до 20.00 часа. Във вторник, сряда, петък и неделя то е от 10.00 до 18.00 часа.

Всеки четвъртък билетите за експозицията в Музея на социалистическото изкуство са с цена от 2 лв. Почивният ден на Музея е в понеделник.

Изложбата “Образът на вожда” бе открита официално през март 2016 г., но интересът към нея е все така голям. Експозицията бе и сред най-посещаваните арт локации в Европейската “Нощ на музеите” – 2016, а каталогът към изложбата “Образът на вожда” вече може да бъде закупен в книжарниците на всички филиали на Националната галерия.

154-vo2“Образът на вожда” е първата изложба от новата дългосрочна програма на музея, включваща представящи на сюжетно-тематичен принцип изкуството от социалистическия период цикли.

Изложбата показва 70 произведения на живописта, скулптурата и политическия плакат, както и цитати от идеологическата критика през този период, каталози, списания и албуми с репродукции от 50-те до 80-те години на 20 век.

Показани са фигурални композиции и портрети на комунистическите идеолози и лидери Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, Мао Цзедун, Димитър Благоев, Георги Димитров, Вълко Червенков, Тодор Живков, Леонид Брежнев и др.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.