Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Предпочитания. Младите жители на Рио пренебрегват Олимпиадата заради лова на покемони

Младите жители на Рио де Жанейро не се интересуват от Олимпийските игри. Те напълно са забравили за плажния волейбол, за футбола или за тениса, а какво остава за по-малко популярните спортове. Откакто в Бразилия стана достъпна играта Покемон гоу младите се интересуват повече от нея, съобщава Ройтерс.

Премиерата в Бразилия на играта на компанията Ниантик, в която компанията Нинтендо има дялове, беше на 3 август, два дни преди откриването на Олимпийските игри. Според компанията за мобилни комуникации Кларо, третата по големина в Бразилия, близо 2 милиона души от района на Рио са свалили играта, откакто тя се появи в страната на 3 август. Представител на друга компания за комуникации Америка мовил, собственост на Карлос Слим, казва, че повече от половината от играещите на Покемон гоу търсят покемони в пределите или около местата, на които се провеждат състезания от Олимпийските игри.

Социологът Жоау Карлуш Барсани казва, че сред младите бразилци няма интерес към Олимпийските игри, а само интерес към следващата спирка, на която ще има повече Покемони.

Според Рафаел Моура Баруш играта ще помогне на много хора да намалят наднорменото си тегло. Самият той признава, че преди не е излизал от вкъщи, но откакто е започнал да играе на Покемон гоу, с желание приема поръчките за пазар на майка си, само и само за да се впусне в лов на Покемони навън.

Заради Покемон гоу хората се завръщат из паркове и площади, които доскоро не посещаваха от страх, че някои може да ги нападне и обере.

Според ученика Леонарду Перейра е хубаво, че много хора играят на Покемон гоу на едно и също място, защото така няма опасност от нападения и кражби на мобилни телефони.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *