Юноша на БК „Етър 49“ с приз от НАЛБ, Фурууа Брендакс от „Перестройка“ с номинация за изпълнение N 1

Състезателят на „Велико Търново“ Евгени Василев бе обявен за най-полезен състезател на плейофите на Националната аматьорска лига по баскетбол в Централна България. Юношата на БК „Етър 49“ игра за шампиона на лигата заедно със свои съотборници от великотърновския клуб. В сборната класация от редовен сезон и плейофи Евгени Василев оглави две от категориите. Той е най-добър стрелец от зоната за три точки с 39,7% и е с най-висок процент за 2 точки с 61,8%.

Двама играчи на другия клуб от старата столица – „Перестройка“, финалист за Централна България, са лидери в три от категориите. Данаил Киров е най-добър реализатор с 23,33 точки средно на мач. Пеньо Нацкин е N 1 по коефициент с 27 и най-добър борец с 16,75 борби средно на мач.

Техният съекипник Фурууа Брендакс е N 1 по чадъри – 14, най-добър изпълнител на наказателни удари е Георги Георгиев от „Академик“ (Свищов) с успеваемост от 72%. След него е Стилиян Димитров от „Велико Търново“ с 69,8%.

Междувременно стана ясно, че Фурууа Брендакс е сред номинираните състезатели за най-добро изпълнение за сезона в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.