22 четения

Върната чанта с пари роди приятелство между две млади семейства

Васил и Елеонора Христови намериха чанта с 800 лв., дебитни карти и документи в края на миналата седмица. Дори за миг не си помислили да ги задържат за себе си и веднага направили опит да се свържат със собствениците на изгубеното. Оказало се, че потърпевшите всъщност също са младо семейство, и след случката между двете фамилии се зародило приятелство.

Ели и съпругът й Васил се приготвили за път към морето в събота сутринта и минали през бензиностанция във В. Търново, за да заредят колата с гориво. На една от масите Ели забелязала кафява кожена мъжка чанта, а край обекта нямало никого, който би могъл да е евентуален собственик на откритото. Вътре имало портмоне с много пари, които не посмяла да преброи, дебитни карти и документи.

„Загубата на толкова пари би донесла на собствениците много тревоги и главоболия. Първоначално решихме да отидем на адреса на мъжа, който бе вписан в личната му карта, но когато стигнахме там, звъняхме на звънците и никой не ни обърна внимание”, разказа Ели. След това си помислили, че най-правилно е да занесат чантата в полицията, но Васил предложил да направят още един опит сами да издирят собствениците. Ели използвала социалната мрежа Фейсбук, като в търсачката написала имената на мъжа от личната карта в портмонето. Не след дълго успяла да го открие и му написала съобщение, че у тях е чантата му. Уговорили си среща веднага и той дошъл. Собственикът не могъл да повярва, че все още има хора, които да правят такива добрини.

В крайна сметка се оказало, че децата на двете семейства посещават една и съща детска градина, но са в различни групи. След като Ели, Васил и Виктор се върнали от море, се уговорили да излязат заедно с другото семейство и си обещали за в бъдеще да се срещат често.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Върната чанта с пари роди приятелство между две млади семейства

  • 19.08.2016 в 13:54
    Permalink

    Браво на младото семейство! Радвам се, че все още има толкова честни и добри хора. Дано да им се връща:)

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!