105 четения

Комбинираният билет за Трапезица е 16 лв.

16 ЛВ. ЩЕ СТРУВА КОМБИНИРАНИЯТ БИЛЕТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ХЪЛМА ТРАПЕЗИЦА. В тази цена влиза и ползването на фуникуляра, който ще заработи веднага след официалното откриване на обновения обект на 22 септември.

Децата до 7 г. ще влизат в обекта безплатно. Преференциални цени има за българските граждани, навършили 60 г., за които билетът е 13 лв., и за инвалидите, които имат социален асистент. За тях цената на фуникуляра ще е с 50% намаление и няма да плащат входна такса, което означава, че ще могат да посещават Трапезица само срещу 5 лв. Учащите се ще влизат срещу 12 лв.

Преференции има и за родители с до три деца, за тях билетът е 26 лв.

Освен с фуникуляра туристите ще могат да се качват до върха на Трапезица и по пешеходния маршрут. Тогава входната такса е 6 лв., каквато е цената на билетите за всички исторически обекти на територията на Регионалния исторически музей.

4 коментара за “Комбинираният билет за Трапезица е 16 лв.

 • 17.08.2016 в 15:33
  Permalink

  Браво ! Чудесно ! Поздравления, че общината се вслушва в гласа на народа!

  Отговор
 • 18.08.2016 в 17:39
  Permalink

  В ГРЪЦКАТА НИ СЪСЕДКА ТЕХНИТЕ ПОДАНИЦИ НЕ ПЛАЩАТ ВХОДНИ ТАКСИ ПРИ ПОСЕЩЕНИЯ НА ЦЪРКОВНИ СВЕТИЛИЩА,КОСТНИЦИ,МАНАСТИРСКИ ОБИТЕЛИ,ХРАМОВЕ И НЯКОИ ПРИРОДНО-ИСТОРИЧЕСКИ МЕСТА,ДОРИ СА ОСВОБОДЕНИ ОТ ТАКСА ПАРКИРАНЕ…А У НАС ИМА ТАКИВА НЕПРИЕМЛИВИ,ГРАНИЧЕЩИ ДО БЕЗУМИЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ЗАПЛАЩАНИЯ!??ЦЕНИТЕ НА БИЛЕТИТЕ ТРЯБВА И ДА СА ПЛАВАЩИ – В ЗАВИСИМОСТ ОТ СЕЗОНА,ДНИТЕ НА ПОСЕЩЕНИЕ И ПР.ВЪОБЩЕ ПРОЧУТИТЕ ТЪРНОВСКИ АТРАКЦИИ СА БЕЗПАРДОННИ,НО КАК ДА ПРОТИВОСТОИМ ДА НЕ СЕ СЛУЧВА ТОВА – ГОСПОДИ ОПАЗИ НИ ОТ СРЕБРОЛЮБИЕТО,ПОЗЬОРСТВОТО И ГРАНДОМАНЩИНАТА!!!АМИН+++

  Отговор
 • 20.08.2016 в 21:21
  Permalink

  Интересно какво ще може да се види на Трапезица за тази Цена? Като гледам ……май нищо!?!?!Една вдигната кула , аз поне това виждам, аз съм италиански Велико Търново , но ми е скъпо да дам 16 лв. за една кула!

  Отговор
 • 03.09.2016 в 17:21
  Permalink

  Mноого са се погрижили за хората в неравностоино положение, както са упоменали – „… инвалидите, които имат социален асистент“!!! Уважаеми общинари, нима не знаете, че хората имащи нужда от асистент, прекарват по-голямата част от времето си у дома или близо до него, по разбираеми причини и не се тълпят да обикалят Царевец и Трапезица. Ако обаче, човек със 75% инвалидност поиска да ги посети, го таксувате с пълна такса, несериозно и недостойно, а и дискриминиращо е отношението ви, към хората в неравностоино положение. И тази порочна практика продължава години наред!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!