6 четения

Мними енергетици търсят достъп до жилищата или събират плащанията за ток на ръка

ФАЛШИВИ ЕНЕРГЕТИЦИ ОБИКАЛЯТ, ЗА ДА МАМЯТ НАИВНИЦИ В РЕГИОНА. ТАКА ТЕ ПОЛУЧАВАТ СВОБОДЕН ДОСТЪП ДО ЖИЛИЩАТА И ГИ ОБИРАТ ИЛИ СЪБИРАТ директно пари за месечни сметки за еленергия на ръка. За такива случаи предупредиха от енергото и полицията.

Опитите за създаване на условия за лесни кражби бяха разкрити от будни жители на областния център. Те вече са алармирали МВР, прокуратурата и енергийния оператор. Схемата вече е известна на органите на реда. Мнимите енергетици залепяли обявления за осигуряване на достъп до жилища в крайните квартали на града. В тях пишело, че това се налага заради необходима профилактика на електромерите. Наблюдателни великотърновци обаче забелязали, че на обявленията са посочени дати от миналата година.

Собственичка на къща в квартал „Асенов” станала свидетел на действията на неканените гости и ги попитала какво търсят. Те обяснили, че били от енергото и трябвало да сменят електромера, но не представили никакви документи. Настоятелните въпроси уплашили измамниците, които избягали. Ден по-късно токът до къщата бил прекъснат, а на входната врата се появило старо уведомление за осигуряване на достъп. Стопаните се усетили и се обадили на енергийния оператор, откъдето ги уверили, че нито трябва да се сменя електромер, нито техници били посещавали адреса им.

Органите на реда все още не са хванали в крачка изобретателните апаши. Увреждането на ключалките на апартаменти във Велико Търново също е хит в практиката на крадците. Подобни случаи вече са регистрирани във великотърновски квартал. От МВР съветват веднага да се сигнализира при подобна проява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!