Играта, която побърка света. Френски кмет обяви война на покемоните

Френски кмет нареди на създателите на играта Покемон гоу, смесваща реалност с виртуалност, да премахнат виртуалните създания покемони от неговото населено място, предаде Асошиейтед прес.

Фабрис Бовоа, който управлява град Бресол, е изпратил разпоредбата си до базираната в Калифорния компания „Ниантик”, създателка на играта Покемон гоу. Той се надява, че компанията ще премахне виртуалните създания от неговото градче и така че се сложи край на “заселването на анархисти”, както той нарича виртуалните покемони.

Кметът на Бресол е възмутен, че от фирмата създател на играта не са поискали разрешението му за разполагането на покемони в неговото населено място.

Когато някой иска да отвори кафене или ресторант, той иска предварително разрешение за това от кмета. Същото е в сила и за хората, които искат да извършват някаква дейност на обществено пространство или да заемат част от публичното пространство. Така че „Ниантик” е трябвало също да кандидатства за разрешително, въпреки че заселничеството на покемоните в Бресол е виртуално. Бове каза още, че сега покемони има дори на местния мемориал за жертвите на войните. Според кмета освен това играта води до опасно увлечение у младите хора.

След неотдавнашни оплаквания „Ниантик” премахна покемоните от такива обекти като американския Музей в памет на жертвите на Холокоста, от японския Мемориален комплекс в Хирошима и от камбоджанския Музей на геноцида.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.