14 четения

Реалистичен поглед. Експерти разкриват колко продължава добрият секс

Колко трябва да продължи сексуалният акт, за да бъде окачествен като “добър”? Няколко секунди или цяла нощ? Мнозина вероятно се питат каква е идеалната продължителност на “мачкането на чаршафите”. Вярват или не, любопитните трябва да знаят, че добрият секс продължава няколко минути, а не часове наред, разкриват експерти, цитирани от в. “Дейли стар”.

Проучване, направено сред специалисти в различни сфери от САЩ и Канада – сексолози, лекари, сестри, брачни консултанти, семейни терапевти, показва каква според тях е идеалната продължителност на сношението – от проникването до семеизпразването.

Средно експертите отчитат, че сексуалният акт с продължителност от една до две минути е “твърде кратък”, между три и седем минути – “адекватен”, между седем и 13 минути – “желателен” и между 10 и 30 минути – “прекалено дълъг”.

“За съжаление съвременната поп култура налага нереални стереотипи за мъжки атрибути със завидни размери и твърдост и за полови сношения, продължаващи цяла нощ. Предишни проучвания обаче са показвали, че желанието на повечето хора е сексът да продължава около половин час. Когато очакванията и действителността се разминават, мнозина са разочаровани и недоволни. Надяваме се, че настоящото проучване ще даде реалистична представа за приемлив полов акт и ще помогне на хората да се предпазят от сексуални разочарования”, казва Ерик Корти от изследователския екип.

Скорошно проучване например установи, че сношенията варират между 33 секунди и 44 минути, като средната продължителност на секса е 5,4 минути.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!