Реалистичен поглед. Експерти разкриват колко продължава добрият секс

Колко трябва да продължи сексуалният акт, за да бъде окачествен като “добър”? Няколко секунди или цяла нощ? Мнозина вероятно се питат каква е идеалната продължителност на “мачкането на чаршафите”. Вярват или не, любопитните трябва да знаят, че добрият секс продължава няколко минути, а не часове наред, разкриват експерти, цитирани от в. “Дейли стар”.

Проучване, направено сред специалисти в различни сфери от САЩ и Канада – сексолози, лекари, сестри, брачни консултанти, семейни терапевти, показва каква според тях е идеалната продължителност на сношението – от проникването до семеизпразването.

Средно експертите отчитат, че сексуалният акт с продължителност от една до две минути е “твърде кратък”, между три и седем минути – “адекватен”, между седем и 13 минути – “желателен” и между 10 и 30 минути – “прекалено дълъг”.

“За съжаление съвременната поп култура налага нереални стереотипи за мъжки атрибути със завидни размери и твърдост и за полови сношения, продължаващи цяла нощ. Предишни проучвания обаче са показвали, че желанието на повечето хора е сексът да продължава около половин час. Когато очакванията и действителността се разминават, мнозина са разочаровани и недоволни. Надяваме се, че настоящото проучване ще даде реалистична представа за приемлив полов акт и ще помогне на хората да се предпазят от сексуални разочарования”, казва Ерик Корти от изследователския екип.

Скорошно проучване например установи, че сношенията варират между 33 секунди и 44 минути, като средната продължителност на секса е 5,4 минути.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.