17 четения

След ремонта на пътя София – Варна асфалтът се надипли като юфка и зейнаха дупки

КРАТКОТРАЕН СЕ ОКАЗА ЕФЕКТЪТ ОТ РЕМОНТА НА ГЛАВНИЯ ПЪТ СОФИЯ – ВАРНА В УЧАСТЪКА ОТ ШЕРЕМЕТЯ ДО ЛЯСКОВСКИЯ КАНТОН. Отсечката, която бе изцяло подновена преди по-малко от две години, вече е надиплена като юфка и по протежението й зеят дупки, видя наш екип на място. Най-лошо е състоянието на новата настилка преди натоварените разклони за Горна Оряховица, Лясковец и Елена. Този път стана печално известен в региона, след като 4 правителства и близо 7 години ходене по мъките бяха нужни, за да го ремонтират. Поправката е коствала около 4 млн. лв., но поне още толкова сега ще трябва да се похарчат за нова.

Снимка Ростислав ГРЪНЧАРОВ

5 коментара за “След ремонта на пътя София – Варна асфалтът се надипли като юфка и зейнаха дупки

 • 18.08.2016 в 13:22
  Permalink

  Ами нали искате външни фирми не местни да градят ,ами това е резултата.Тази отсечка я прави доколкото си спомням варненска фирма.То първо я правиха 2-3 години,пък после само за една се нагъна като юфка и зейнаха дупките.Разбира се това надзор ,това гаранционен срок,това отговорност,може би и застраховки…никой не коментира…щото това са явно чиновници зад които стои държавата,която чрез тях трябва да си търси правата…да ама те явно дремят по бюрата на принципа аз ги лъжа че работя,те ме лъжат че ми плащат.

  Отговор
 • 18.08.2016 в 15:10
  Permalink

  Толкова калпаво и некачествено се строи, че просто няма думи. Особено пък боята за маркировката, такъв боклук…..повече от седмица не държи…асфалта до две години и на дупки…..и през година на година ли да се отпускат пари милиони….май това искат и им е целта….

  Отговор
 • 18.08.2016 в 16:31
  Permalink

  За кой ли път … явно някой си пълни гушката заради некачествените ремонти ми се струва или имаме най-калпавите строители и материали на света,друго обеснение нямам …

  Отговор
 • 18.08.2016 в 19:04
  Permalink

  Ако в поръчката за ремонт беше записано 20 годишна гаранция, с финансова гаранция (има такава технология и се правят пътища в Европа), сега нямаше асфалтът се надипли като юфка! Само че това струва пъти по вече от обикновенните българските ремонти.

  Отговор
 • 18.08.2016 в 19:16
  Permalink

  Друг въпрос е колко ефективно се извършва контрол на претоварените камиони, които рушат най бързо всеки алфалтов път. Има ли в района ежедневни проверки ? Не съм виждал, за съжаление. В Унгария и Полша пътните инспектори си имат кантари и теглят на място претоварването на камиона. като хванат, няма пускане, глобата е в хиляди евро. Я да проверят ТИР с дърва!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!