15 четения

168 прожектора ще осветяват стадион „Локомотив”

Фирмата, победител в конкурса, обещава за 45 работни дни да реконструира и терена на съоръжението в Г. Оряховица

168 прожектора с метал-халогенни лампи с мощност 2000 W с височина на окачване 42 метра ще осветяват стадион „Локомотив“ в Горна Оряховица. Това стана ясно от заданието на Министерството на младежта и спорта за обществената поръчка, по която бе избран изпълнител на първия етап от ремонта на съоръжението. Изпълнителят бе обявен в понеделник на сайта на спортното ведомство. Дружеството „Органик Сълюшънс” ще трябва да осигури още резервното захранване, заземление, мълниезащита и ремонт на металните мачти на осветлението.

Реконструкцията на терена предвижда дренажна и автоматична поливна система на игралното поле, отводняване на лекоатлетическата писта и полагане на естествен тревен чим с развита коренова система и минимална дебелина 3 сантиметра. Победителят в конкурса е избрал за подизпълнител за осветлението благоевградската фирма „Вантроник” ЕООД. Дружеството поема ангажимент да изпълни ремонта за 45 работни дни срещу сумата от 850 822 лева.

Вторият в подреждането след отварянето на ценовите оферти в понеделник – „Електрисити” ЕООД, предлага да свърши работа за 65 работни дни срещу 977 470 лева. Другите кандидати – „Строителство и монтаж” ООД и „Булстрой груп” ООД, не са допуснати до финалната права на търга, тъй като не отговарят на изискванията за личното състояние и на критериите за подбор. Любопитно е, че „Органик сълюшънс” е правила терените на националния стадион „В. Левски”, „Българска армия”, „Литекс” в Ловеч, „Берое” в Стара Загора и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!