23 четения

Бедни българино, докъде я докара. Съдия-изпълнител описа даже стенен часовник за 9,60 лв. на сиромах от Димча

Една от най-нетрадиционните публични продажби на покъщнина е обявена за вещи в павликенското село Димча на закъсал длъжник, който имал неблагоразумието да тегли дребен заем от „БНП Париба”. Впоследствие обаче сиромахът закъсал и го дали на съд. Тъй като нямал нито имоти, нито някакви ценности, „Париба” му пратила бирник в дома.

Съдебният изпълнител направил щателен опис, който включвал малкото останали предмети. Сред тях часовник за стена за 9,60 лв., машинка за подстригване на 16 лв., репродукция с рози и бяла рамка за 16 лв., стенно огледало също за толкова и стара спалня, останала от соца, за 80 лв.

Едва ли някой мераклия ще прояви интерес и за паянтово допотопно легло, тоалетка, масичка за телевизор и изкорубена секция, които също трябва да бъдат продадени, за да се платят дълговете.

Човечецът от село Димча се оказал толкова беден, че длъжностните лица били принудени да опишат даже… двете пейки в дворчето му, които са оценени на по 24 лв.

Наскоро, пак заради борч към банка, частен съдебен изпълнител пусна на търг цяло стадо овце заедно със сукалчетата в златаришкото село Родина.

Стилян НАЙДЕНОВ

3 коментара за “Бедни българино, докъде я докара. Съдия-изпълнител описа даже стенен часовник за 9,60 лв. на сиромах от Димча

 • 19.08.2016 в 13:00
  Permalink

  Какво странно?! Частните съдебни изпълнители работят за пари! Просто симулират някаква дейност,която се пише към сметката на длъжника.А и не забравяйте,че никой не дава кредит насила.Като се е хванал сиромахут на въдицаъа сега да не мрънка!

  Отговор
 • 19.08.2016 в 18:51
  Permalink

  Аз, никъде не прочетох, че „сиромахут“ е мрънкал. Нека мрънкат „БНП Париба” сега…след като няма какво да му вземат на сиромахут, защото преди да отпуснат пари мутрите лихвари и техните кредитни консулти, проучват платежоспособността на клиента. Но нали са и на процент от бройката на въдицата, със сладки приказки убеждават, колко лесно дават парички, колко лесно може да ги върне човек, как са попаднали на правилното място и т.н.

  Отговор
 • 22.08.2016 в 12:14
  Permalink

  няма да е лошо да пишете и кой е съдия изпълнителя!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!