6 четения

Две наши момчета станаха шампиони на страната по спортен риболов

Мартин Йорданов и Георги Георгиев „избиха рибата” на гребния канал в Пловдив

В Пловдив през уикенда завърши третият финален кръг на Републиканското първенство по спортен риболов. В състезанията на гребния канал участваха 19 отбора с по 4 състезатели, които мериха сили в риболов на плувка.

Победителите определиха и състава на националния отбор на България за 63-ото Световно първенство на нациите, на което Пловдив също е домакин в средата на септември.

За първи път в рамките на републиканското първенство имаше детски шампионат в две възрастови групи – от 8 до 12 години и от 12 до 16 години.

При по-малките сериозен пробив направиха представителите на великотърновския клуб „Корморан“, съобщи Георги Стефанов, председател на Българската федерация по спортен риболов.

11-годишните Мартин Йорданов и Георги Георгиев станаха републикански първенци отборно, като уловът им от над 4,6 килограма шаран, каракуда, кефал и т.н. би този на батковците до 16 г.

Индивидуално Мартин зае първо място с 2,6 кг уловена риба пред съотборника си Георги с 2,01 кг.

„Момчетата се представиха отлично, ловейки на торен червей. На Мартин му скъсаха поне пет шарана, Георги извади трикилограмов толстолоб, който обаче не се зачиташе от журито. С класирането си и двамата заслужиха място в националния отбор на страната във възрастта си. И двамата са по-малки, така че догодина отново ще се състезават в тази възраст“, разказа Георги Стефанов, който също е от Велико Търново.

По неговите думи гребният канал в Пловдив с размери 2300 на 200 метра е най-доброто място за спортен риболов у нас, специално за предстоящото световно е зарибен със седем тона шаран.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!