66 четения

За вас, деца. Започна конкурс за разказ “Добрият великан” за 100 години от рождението на Роалд Дал

По повод на 100-годишнината от рождението на британския писател Роалд Дал започва конкурс за разказ за деца от 7 до 10 и от 11 до 14 години, съобщават организаторите от Книжен център “Гринуич” и издателство “Ентусиаст”. Инициативата е част от кампанията “Стара хартия за нова книга”.

Конкурсът е посветен на любимия на децата ГДВ – великана от едноименното детско произведение на Роалд Дал. Почитателите на забавните истории на Дал познават Големия дружелюбен великан. Той си има свой собствен език, който се нарича плямпаници. ГДВ измисля необикновени думи, които сам нарича врелинекипелици.

За да участват в конкурса, децата трябва да измислят свои собствени необикновени думи и да напишат любопитна история с великани, сънища и мечти. Разказите трябва да отговарят на зададената тема, а задължително условие е в текстовете да присъстват нови, измислени от участниците думи. Например – пъпкавица, вълшебнодрям, страшилищоносач, разпрекрасна, експлотевичен, ухапревъзходен, посочват организаторите.

Тричленно жури ще определи трите най-добри истории в двете категории. Конкурсът вече стартира, а децата могат да изпращат своите творби до 23.59 ч. на 30 септември на e-mail: [email protected]; или на адрес – София, 1504, ул. “Кракра” 20, ет. 1, ап. 6.

Победителите ще бъдат обявени и наградени на 15 октомври на специално събитие в Книжния център “Гринуич”.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!