10 четения

Горнооряховските въдичари трети на плувка в страната

На трето място се класираха горнооряховските майстори въдичари в генералното класиране на Републиканското първенство по спортен риболов, секция плувка. Шампионатът завърши с третия финален турнир в Пловдив, проведен от 11 до 14 август. За финал на годината риболовът беше слаб, състезателите разчитаха повече на случаен улов и това доведе до доста различно класиране в този турнир, като досегашните водачи останаха извън първата тройка. Авансът на лидерите от първите два турнира обаче беше достатъчен, за да си осигурят крайната победа. Така на първо място в генералното подреждане се нареди отборът на „Колмик България” с 5 наказателни точки. Втори са риболовците на „Дренан” с 12 наказателни точки. Със същия актив от точки, но с малко по-малък улов „Янтра” (Г. Оряховица) остана на трета позиция.
В индивидуалното класиране най-напред от състезателите на „Янтра” се класира Симон Симонян, който е шести. Капитанът на отбора Иван Иванов е 12-и, а Славчо Петров е 14-и.
В първенството на риболовците участваха 19 отбора и общо 80 състезатели.
Също в Пловдив се проведе и възстановеното първенство по спортен риболов за деца. Отборът на „Янтра” (Горна Оряховица) стана първи подгласник на шампионите във възрастта над 12 г. Със сребърни медали се окичиха Стелиян Стойчев и Александър Симеонов. В индивидуалното състезание Стелиян стана шампион на турнира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!