10 четения

Забравена ли е една от емблемите на старата столица? Улиците в квартал „Асенов” – мъка за местните, мъка и за гостите

Една от емблемите на велико търново – най-старият и кокетен квартал „асенов”, чака асфалтиране на улиците повече от две десетилетия. Хората, живеещи в района, чиито изображения са разпространени под формата на картички и снимки по целия свят, пишат десетки жалби и искания до Община Велико Търново през годините. Обитателите негодуват, че до тях не стигат таксита, автомобилите за сметта и линейките, а в същото време общината не пропуска да им прибере данъците. До момента обаче нито има отговор, нито адекватна реакция.
Проблемни са малките улички, някои от които са с настилка от камъни, а други са направо под формата на черен път, а в квартала са концентрирани множество културни паметници.
„Лятото къщите ни се пълнят с прах, а падне ли дъжд, става непоносимо – калта е навсякъде, автомобилите ни закъсват, джипове ли трябва да си купим всички“, жалват се хората. Често те дори сами събират пари, за да закърпят най-дълбоките дупки, отворили се по каменните настилки, или пък по трасетата, където все пак има асфалт.
От отдел „Техническа инфраструктура“ на великотърновското кметство признаха за проблемите и обещаха, докато се намерят пари за асфалт, да засипят черните пътища поне с фракция от трошен камък.
С. МАРИНОВ

2 коментара за “Забравена ли е една от емблемите на старата столица? Улиците в квартал „Асенов” – мъка за местните, мъка и за гостите

 • 22.08.2016 в 14:39
  Permalink

  Това на снимката е пряк път от футболното игрище преди Мавриков до подстъп отзад на квартала и изобщо не е показателно за пътната инфраструктура в квартала, която смея да твърдя е в пъти по добра от тази в кв. Варуша например..Да се поразходи ваш репортер там – гаранция, че има какво да поснима..

  Отговор
 • 23.08.2016 в 13:58
  Permalink

  Може и ваш репортер да мине да огледа и улица каменец която се намира във същия квартал

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!