59 четения

КОТКА НА КЛОНА. Пожарните служби харчат луди пари за спасяването на животни

Пожарните служби в Лондон са изхарчили над 200 000 лири за период от една година, отзовавайки се на сигнали за спасяване на животни, пише в. “Дейли стар”.

Над 100 000 лири са изразходвани за оказване на помощ на бедстващи котки за периода между юни 2015 и юни 2016 г. Малко под 1000 лири са отишли за спасяването на два хамстера, а 1304 лири – за четири катерици.

Хамстерите са били заклещени съответно между стени и под паркета на къщи в източната и югозападната части на Лондон. Една от катериците е освободена от баня в Ламбет. Сред спасените котки е писана на име Бинки, родила потомството си зад камина в къща в Източен Лондон.

За посочения период пожарникарите са спасили общо 542 животни, сред които също кучета, лисици и змии. От пожарните служби разкриват, че животинските спасителни акции струват средно около 326 лири на час.159-7

“Искаме да напомним на гражданите, че първата инстанция, към която трябва да се обръщат в подобни случаи, е Кралското дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (RSPCA). Когато са заети със спасяване на животни, пожарникарите не могат да реагират в същински спешни ситуации”, казва Рон Добсън от лондонската пожарна служба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!