48 четения

Деца ще рисуват огромна картина със забележителностите на Килифарево

45 момчета и момичета участват в Шестата академия за изкуства с Иван Додов и Илза Христова

45 ДЕЦА НА ВЪЗРАСТ ОТ 6 ДО 14 ГОДИНИ УЧАСТВАТ В ТАЗГОДИШНАТА АКАДЕМИЯ ЗА ИЗКУСТВА. Заниманията започнаха вчера и с децата в продължение на три дни ще работят акварелистът Иван Додов и Илза Христова, която се занимава с приложно изкуство. Тя ще работи с малчуганите до 10 г., а Иван Додов ще се занимава с порасналите художници.

Училището, което тази година има кръгла годишнина, е вторият сериозен обект за децата. А в последния ден предизвикателството пред тях ще бъде да направят огромна картина на Килифарево. На нея те ще трябва да нарисуват най-забележителните сгради в града си, сред които са часовниковата кула, двете църкви и училището. Малчуганите пък ще завършат заниманията си с картина мандала, която Илза Христова вече е кръстила „Цветето на живота”.

akademia (2)В сряда ще бъде открита изложба с всички картини, които малките художници ще успеят да нарисуват по време на академията. Заниманията им ще бъдат закрити с кулинарна експозиция, която ще подготвят за тях техните майки и баби.

АКАДЕМИЯТА ТАЗИ ГОДИНА Е ПОСВЕТЕНА НА НЯКОЛКО КРЪГЛИ ГОДИШНИНИ, КОИТО ЧЕСТВА КИЛИФАРЕВО. Навършват се 200 г. от началото на просветното дело в града и първото килийно училище, 145 г. светско училище и 120 г. районна прогимназия. Тържествата по повод всички тях ще бъдат на 1 ноември, когато в училището ще бъде подредена още веднъж изложба на децата, които са участвали в академията.

С. БОЯНОВА

Един коментар за “Деца ще рисуват огромна картина със забележителностите на Килифарево

  • 23.08.2016 в 13:56
    Permalink

    Да не си отсвят краката и ръцете само , като ония бездарници , дето правиха дърворезбата на входа на Ксилифор.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!