14 четения

Търновче изгуби парите си в Тетевен, добри хора му ги върнаха чрез Фейсбук

ПОРТМОНЕ С 200 ЛВ. НА ДЕСЕТГОДИШНИЯ НИКОЛА НИКОЛОВ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ РАЗХОДИ ОТ ТЕТЕВЕН ДО СОФИЯ и обратно до старата столица благодарение на добри хора, които върнаха на момчето изгубената вещ с помощта на социалната мрежа Фейсбук.

Миналата неделя малкият Никола бил на едноседмичен турнир в Тетевен, като майка му дала 200 лв. на 10-годишния ученик за престоя и храната му в балканското градче. Още на втория ден обаче малчуганът се разсеял и докато си купувал закуска сутринта, забравил на една пейка в центъра своето портмоне. Треньорите му веднага подали сигнал в местната полиция и се обадили на родителите му във Велико Търново. Като служител на една от местните телекомуникационни компании, майката на Никола преценила, че органите на реда едва ли ще имат шанс да намерят парите на сина й, затова решила да потърси помощ в социалната мрежа. Още същата вечер към 22.00 ч. на мобилния й телефон позвънила жена на име Ина Кузманова, която работи в столична фармацевтична компания. Същия ден тя била в Тетевен и случайно намерила портмонето на Никола.

„Още на другия ден жената изпрати по куриер и дори за своя сметка портмонето заедно с цялата сума, а аз нямам думи да й благодаря. Очевидно е, че има много добри и отзивчиви хора, които не мислят за себе си въпреки трудните времена, в които живеем, и са готови да откликнат на чуждия проблем“, не крие радостта си Мирослава Тенева, майката на Никола.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!