13 четения

БСП иска оставката на кмета на Стражица

СТРАЖИШКИЯТ КМЕТ РУМЕН ПАВЛОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКАТА СИ ОТ ГРАДОНАЧАЛНИЧЕСКИЯ ПОСТ, призова областното ръководство на БСП. Социалистите заявиха, че се разграничават от действията на кмета, който бе избран като техен кандидат, и посочиха, че организацията в Стражица е решила на свое заседание Павлов да бъде освободен от партията. Основна причина за решението е фактът, че ден преди да излезе в отпуск, кметът е освободил от длъжност своя заместник Катя Петрова без предизвестие и без мотиви. Самата Катя Петрова е председател на БСП в община Стражица, а като вицеградоначалник е отговаряла за ресор „Хуманитарна дейност, икономика и финанси”. Тя е освободена от длъжност на 16 август без каквото и да е обяснение. Според областното ръководство на БСП обаче действията на кмета не са морални, тъй като благодарение на местните социалисти той е избран начело на общината. Останалите кметове от общината и местни парламентаристи от БСП ще продължат да работят в интерес на гражданите, подчертаха от областното ръководство.

Румен Павлов бе избран за кмет на Стражица от листата на БСП с гласовете на над 3000 избиратели. Преди 2015 г. той бе кмет на село Кесарево, издигнат от ДПС.

Областното ръководство на партията сне политическото си доверие и изключи от редиците си кмета на Кесарево Ваня Иванова. На 16 август местната управничка участва в сбиване с 18-годишно момиче във ВИП зоната на плувния басейн в Стражица. Иванова има два мандата като общински съветник – един от НДСВ и един от ДПС.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!