91 четения

До месец отварят напълно втория мол в старата столица

Сградата вече изцяло е въведена в експлоатация, пълнят я с наематели

ВТОРИЯТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ МОЛ ЩЕ БЪДЕ ИЗЦЯЛО ОТВОРЕН В КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ, НО ИДНАТА СЕДМИЦА В НЕГО ЗАРАБОТВАТ ОЩЕ НЯКОЛКО ГОЛЕМИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА, стана ясно вчера. Това е най-дълго завършваният строеж в района, като градежът е започнат през далечната 1991 г. Комплексът, който е с разгъната площ от над 10 дка, вече е изцяло въведен в експлоатация, информираха от строителната дирекция на Община Велико Търново. В началото на септември на първа линия в него заработва голямо представителство на SDI. Сред обектите, които скоро ще приемат клиенти, е и голям магазин на „Далас“, аптека „Салвия“, детски хипермаркет, няколко кафенета и голяма пицария. Досега във втория местен мол, който е именуван „Скай център“, бе пуснат само голям магазин за бяла и черна техника, както и няколко офиса.

В комплекса, чието официално откриване е фиксирано на 29 септември, ще има над 30 магазина с различна големина. Най-скъпите наеми тук варират около 60 лв. на квадратен метър месечно.

С. НАЙДЕНОВ

10 коментара за “До месец отварят напълно втория мол в старата столица

  • 25.08.2016 в 15:25
   Permalink

   Комплексът има паркинг даже е на 2 нива, явно не си от Търново щом не знаеш . Мятай колата на тротоара или в някоя градинка и не се коси.

   Отговор
   • 25.08.2016 в 16:44
    Permalink

    не всички са от Търново и са информирани колкото теб. Нормално е щом един обект не е официално открит, да не са известни някои детайли и подробности на широката общественост.

 • 25.08.2016 в 17:35
  Permalink

  Щом Далас ще е там, значи мола ще е в стил търговския център на пазара. Биташките стоки ще ни залеят отново 🙂 Това обаче са си камъни в градината на мениджмънта на сградата дали иска да поддържа някакъв имидж, или просто искат да се закачат клиенти.

  Отговор
 • 25.08.2016 в 21:40
  Permalink

  А не може ли да се качиш на автобус от градския транспорт и просто да слезеш на спирката на съда/пазара – според откъде ти идва автобуса, без да търсиш паркоместа и да пълниш с коли и без това претъпканите и тесни улици в тази част на града? Там спират всички автобусни линии и минават автобуси на достатъчно малки интервали, да се научим да ползваме масов градски транспорт, както модерните европейци от големите градове. Или и ти си от тия модерни нови българи, според които градският транспорт е за бедняци, велосипедите са за бунаци, ходенето пеш – за ахмаци, пък баровците трябва, ако може, с колите си да ходят и до тоалетната и да влязат вътре на стълбите на сградата и направо в магазините?

  Отговор
  • 27.08.2016 в 12:29
   Permalink

   )))) Хубаво го каза!!! Напълно подкрепям!

   Отговор
 • 27.08.2016 в 7:36
  Permalink

  По- невзрачна и безвкусна архитектура на сграда скоро не бях виждал и то съвременно строителство. Има визия на някоя административна сграда от 80-те. И това на пъпа на центъра- евалла майстори.

  Отговор
  • 29.08.2016 в 23:50
   Permalink

   Явно не помниш историята на тази сграда и на строежа й. А той, строежа, се точи две десетилетия и прескача в трето. Преди години, до около 1990 г. на това място имаше училище. А насреща, от другата страна на ул. „Ц. Церковски“, откъдето, между другото е и входът за паркинга на комплекса, беше детска градина „Петър Трумбев“. Сградата на училището бе съборена в началото на 90-те години и бе издигната бетонната конструкция на това, което сега искат да превърнат в мол. Тази сграда трябваше да бъде регионален център за северна България на впоследствие шумно фалиралата „Балканбанк“. Банката „изгърмя“, строежът замря и остана като гол бетонен паметник на грандоманията от онези години много дълго време – недостроен и неизползваем, без да има сериозен инвеститорски интерес, който да довърши постройката. Малко след като бе съборено училището, събориха и детската градина, а на мястото на нейната сграда и дворът, в който играеха децата, сега са жилищните и обществените сгради зад съда – блокът с адвокатските кантори, съдебно-изпълнителна служба и жилищен блок.
   Сега стана ли ти ясно защо има такава визия – защото проектът наистина носи духа на 80-те години, тъй като е правен около 1990 година от архитекти, които по това време още не са сменили вижданията си за модерна архитектура и не са надскочили този период при проектирането на обществени сгради. Просто е нямало откъде да почерпят опит, да видят как се прави по модерния свят – тогава интернет нямаше, а възможностите да пътуваш по света бяха ограничени – и откъм финанси, и откъм визи… Та, сега просто монтираха стъклени фасади и облагородиха интериора на сграда с концепция от 80-те години, това не е съвременно строителство.
   Подобна е и историята на т.нар. ГУМ „Орловец“, на завоя срещу Паметника на обесените – той също стоя недовършен около двадесет години…

   Отговор
 • 29.08.2016 в 19:31
  Permalink

  Да, огромна нужда имахме от още един грозен бетон. И двата са празни. Купувачи няма, но мераклии, пишман строители колкото щеш.

  Отговор
 • 30.08.2016 в 10:51
  Permalink

  Влизането в паркинга по задната улица обрича обекта на не-посещаемост. Трябва да продават чудеса вътре, че някой да тръгне да се пъха в ония забутани улици за да се добере до скъпоценния мол. Трябваше да измислят по-различно приложение.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!