13 четения

КАПАН ЗА НАИВНИЦИ. Срещу 50 лв. гадател предсказва бъдещето

САМОЗВАНИ ГАДАТЕЛИ И ЧИСТА ПРОБА ШАРЛАТАНИ, КОИТО ИСКАТ ДА ПРИПЕЧЕЛВАТ НА ГЪРБА НА ХОРСКОТО НЕЩАСТИЕ И ДОВЕРЧИВОСТ, са плъзнали из болярския град в летните месеци, алармираха читатели на „Борба“.

Напоследък мургавелките, които уж имат дарбата да предсказват бъдещето, като гледат на ръка, са окупирали парковете, цветните градинки, автобусните спирки и дори кооперативния пазар във Велико Търново с надежда да изкарат някой друг лесен лев от милостиви граждани и гости на старата столица.

Освен на уличните гадателки обаче потърпевша и очевидно наивна читателка попаднала по неволя на далеч по-рафиниран мошеник, който работил в домашни условия срещу предварително записване и хонорар от скромната сума в размер на 50 лв. на час.

В различни сайтове въпросният шаман се представял за изключителен феномен, познаващ бъдещето на клиентите си освен по дланите им и по… погледа им. Той приемал наивници в уютно и добре обзаведено офисче в един от по-крайните квартали на Велико Търново. При него жената отишла заради здравословен проблем на своя роднина, която живеела на село. Срещу петдесетачка клиентката разбрала, че буквално е измамена, тъй като гадателят не само не налучкал болестта на роднината, но на всичкото отгоре започнал да говори тривиални неща, които са валидни за всеки втори човек на възраст…

Разочарована, жената си тръгнала и се зарекла никога повече да не се връзва на обяви в интернет за предсказване на бъдещето. Обаче на връщане от гадателя, още щом слязла от автобусната спирка, веднага я приклещила нова мургавелка с думите „Како, дай 10 лв. и една цигарка, да ти гледам на ръка“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!