5 четения

Разнообразни спортни прояви за Европейската седмица на спорта във Велико Търново

За втора поредна година Велико Търново се включва в Европейската седмица на спорта, съобщиха експертите в Общинска администрация Георги Давидов и Йордан Дурчев. Инициативата отново е в партньорство с Министерството на спорта под мотото „BeActive“. В рамките на няколко дни ще се проведат редица спортни събития, чиято кулминация ще бъде на 12 септември от 15 часа, когато се очаква министърът на младежта и спорта Красен Кралев да пристигне в старата столица.

В спортен комплекс „Ивайло“ в многофункционалната спортна зала в двора на СОУ „Емилиян Станев“ и в зала „Сава Величков“ са предвидени множество занимания както за активно спортуващи, така и за родители, деца и младежи, тепърва избиращи спорта, с който да се занимават в бъдеще. На откритата лекоатлетическа писта ще има щафетни игри и състезателни пробези за активно занимаващи се и любители. Официалният терен ще приеме открито занимание по футбол за деца от школата на ФК „Етър ВТ“. Предвидена е и среща на треньорите с родители на деца, които желаят да започнат тренировки по футбол. В южните зали ще има открити занимания по художествена гимнастика, борба, спортна гимнастика, баскетбол и шахмат. Тренировки по борба ще има и в северната зала на комплекса, която през това лято също претърпя ремонт. Новото баскетболно игрище в кв. „Колю Фичето” пък ще посрещне най-малките състезатели от школата на БК „Етър 49”.

Мултифункционалната спортна зала до СОУ „Ем. Станев” ще приеме заниманията по бадминтон, а зала „Сава Величков“ ще стане арена на волейболни срещи.

Спортни занимания за любители ще има и в парк „Дружба”. За участващите деца спортното министерство осигурява тениски, волейболни, футболни и баскетболни топки, комплекти бадминтон и още ред други спортни пособия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!