63 четения

Американски и български военни ремонтираха детската градина в Килифарево

Реконструкцията струва 75 000 долара и е по проект на Община Велико Търново и посолството на САЩ

75 000 ДОЛАРА СА ВЛОЖЕНИ В РЕМОНТА НА ДЕТСКА ГРАДИНА „НАДЕЖДА” В КИЛИФАРЕВО. Финансирането беше осигурено от отдел „Военно сътрудничество” в посолството по програма „Хуманитарна помощ”. 18 американски и петима български военнослужещи са участвали в ремонтните дейности, които бяха осъществени по съвместен проект на Община Велико Търново и посолството на Съединените американски щати в България.

Детската градина беше официално открита в петък с церемония, в която участваха заместник-кметът на община Велико Търново Снежана Данева-Иванова, кметът на Килифарево Димитър Събев, както и всички военнослужещи, които три седмици са работили в детското заведение.

Kilifarevo DG (1)„Доброто ни партньорство продължава вече две години, като през 2015 г. бяха обновените покриви на детска градина „Пролет” във Велико Търново и на детската градина в с. Церова кория”, припомни Снежана Данева-Иванова.

Заместник-началникът на щаба на 412-а инженерна бригада от сухопътните войски на САЩ полк. Дийн Суик посочи, че основите на образованието се полагат в детските градини. Затова е важно децата да се чувстват добре и сигурни. Той благодари на Община Велико Търново за съдействието и подчерта, че в България американските войници са се чувствали като у дома си.

53 деца посещават детската градина в Килифарево. Те вече ще влизат в обновени занимални.

Облагородено е и парковото пространство около детската градина, а жител на Килифарево, впечатлен от ефекта на проекта, пое ангажимента да довърши изграждането на баскетболното игрище в двора на детската градина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!