9 четения

Валентин Савов трети в света на ракетомоделизъм в клас S3A (парашут)

Един сребърен и два бронзови медала спечелиха Валентин Савов и Христина Савова на световното първенство по ракетомоделизъм, проведено в Лвов. В Украйна президентът на клуба по авиомоделизъм „Моделист“ (Горна Оряховица) се класира на трето място в индивидуалната надпревара в клас S3A (парашут) в конкуренцията на 51 участници. Малко не достигна на Савов да влезе във втория флайоф и да се пребори за световната титла. Златен медал в този клас спечели Миодраг Чипчич от Сърбия, втори е Жорде Рооура от Испания.

В отборното класиране в клас S3A Савов, Мария Сомлева и Стефан Василев са на седмо място. Савов премери сили и в клас S9A, където е пети в отборното заедно със Стефан Стефанов и Стефан Василев. Христина Савова пък има два медала, като част от българския юношески отбор – сребърен в клас S9A (ротор), заедно с Кристина Иванова и Ивелин Иванов, и бронзов в клас S5B (мащабни модели за височина), съвместно с Филип Стаменков и Манол Парашкевов.

Индивидуално Христина е шеста в клас S5B и 25-а в клас S9A. Ерика Йорданова от СК „Моделизми” (Велико Търново) раздели 12 – 18-о място в клас S3A при юношите, а в отборното е на осмо място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!