Ябълката на раздора. Двойките се карат 104 пъти годишно заради готвене

Готвенето е причина за 104 разправии годишно между двойките, пише в. “Дейли експрес”, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на компания “Кенууд”.

Най-често партньорите се карат заради разхвърляната кухня (34 процента), вмешателствата в кулинарния процес или даването на нежелани съвети (33 процента) и загорялата храна (17 процента).

Въпреки че една пета от двойките влизат в кухненски разправии веднъж или два пъти всяка седмица, кухнята освен “бойно поле” се оказва и място за помирение. Над 30 процента от партньорите признават, че са си разменяли страстни целувки над печката, докато 23 на сто са стигали още по-далеч, правейки секс, заобиколени от посуда.

Социалните мрежи също разпалват кухненското недоволство на двойките. Осемнадесет процента от участниците в допитването споделят, че не им е приятно половинките им да ги снимат, докато готвят или се хранят.

Проучването разкрива още, че кулинарният талант се цени повече от парите. Над 20 процента от британките споделят, че предпочитат партньор, който умее да готви, пред такъв с тлъст портфейл. Само осем процента от жените отдават предпочитанието си на богаташи, вместо на умели кулинари.

Допитването показва също, че индивидите влизат в кухненски пререкания не само с партньорите си, но и с родителите си. Едва два процента от анкетираните казват, че са склонни да допускат роднини по сватовство в кухнята.

Според резултатите от анкетата 43 процента от участниците в нея предпочитат да готвят сами. Оказва се обаче, че кулинарите-индивидуалисти са склонни да направят изключение, ако им се предостави възможност да се “вихрят” в кухнята в компанията на знаменитости. Една четвърт от участничките в допитването са споделили, че имат желание да готвят заедно с известния кулинар Джейми Оливър. Предпочитаната от мъжете кулинарна компаньонка е Найджела Лоусън. Сред знаменитостите, с които британците биха споделили кухнята си, са също Холи Уилоуби, Джеймс Кордън, Мери Бери и Пол Холивуд.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.