52 четения

Лека кола летя по капак на южния пътен възел

Лека кола летя по капак вчера във Велико Търново. Инцидентът се случи на Южния пътен възел поради несъобразена скорост.

pizap.com14726280749641Снимка Светослав СТЕФАНОВ

9 коментара за “Лека кола летя по капак на южния пътен възел

 • 31.08.2016 в 15:44
  Permalink

  Този пилот може би е забравил (а може и изобщо да не си спомня), че ограничението на скоростта в населено място е 50 км/ч. Лошото, е че когато другите карат със съобразена скорост пилотите си мислят че някой ги засича на пътя и надуват клаксоните. Като иска някой да стигне навреме да тръгва тогава малко по-рано и не бърза.

  Отговор
  • 31.08.2016 в 23:16
   Permalink

   Да, населено място е от входна табела/ на разклона за военния завод/ до моста преди самоводска бензиностанция; до преди м чифлик и до след детелината за София!

   Отговор
 • 31.08.2016 в 17:34
  Permalink

  Не че искам да се правя на умен но да сте забелязали господин дядо Иване че не е в населено място, или поне аз незнам пътния възел да е населен. Ограничението в такива райони е 80 км/ч. Не оправдавам некадърноста на шофьора но това с което може би е трябвало да се съобрази е ниското ниво на стабилност характерно за по-късите и тесни превозни средства каквото е участник в произшествието.

  Отговор
  • 31.08.2016 в 22:02
   Permalink

   Към (Иво)! |населено място 50км/ч.| |Извън населено място 90км/ч.|Aвтомагистрала 130км/ч.| Това нещо се случва в населено място…

   Отговор
  • 31.08.2016 в 23:24
   Permalink

   Това за 80-те км/ч по възела от кой пръст си го изсмука, или, както казват шопите, „приказваш, колку да не заспиш“? Разходи се по възела и се огледай за знаците, сякаш по тях пише 40 (спускането към пътния възел от Варна, покрай разклона за ЖП гара), 50, 60, но не и повече. Второ, я да си припомниш Закона и правилника за движение по пътищата! Щом си подминал табела с бял цвят, на която пише името на населеното място, значи след нея се движиш по правилата за движение в населено място – 50 км/ч, освен ако изрично с друг знак за ограничение на скоростта не е посочена друга, както например в София по скоростни булеварди като „Цариградско шосе“. Само че в Търново такива няма. Значи – пак не позна. Откъдето и да влезеш към този пътен възел – и откъм пътя за Габрово и южна България, и откъм Русе, и откъм Варна, пък идвайки от София минаваш почти целия град, винаги си в очертанията на населено място със съответната му максимална скорост. Как ви раждат главите подобни безумни съждения, че като не виждате жилищни сгради наоколо, значи ограниченията на скоростта за населено място не важат! И кой ви дава книжки на такива, че станахте опасно много по пътищата!

   Отговор
   • 30.12.2016 в 14:37
    Permalink

    е не е тъй то 🙂 зa тоя дет е кaрaл е учил друг прaвилник ся
    нaшия си зa хорa дет знaят дa четaт и спaзвaт… другия е зa тея дет незнaят дa четaт ..
    кaк дa спaзиш прaвилник 🙂 кaто и книжкaтa ти е менте

  • 01.09.2016 в 1:28
   Permalink

   Не знам къде си го чел това правило за „такива райони“, но мен са ме глобявали по-нагоре преди завоя на Технополис (тогава го нямаше още) с обяснение „табелата Велико Търново е мината, значи ограничението е 50км/ч“. Да не е излязъл нов правилник?

   Отговор
  • 30.12.2016 в 14:01
   Permalink

   Ivo,
   Границата на заселеното място и съответно ограничението започват винаги от табелата на града.

   Отговор
 • 01.09.2016 в 13:00
  Permalink

  Към Иво Момко млади върви при този дето си купи книжката и му кажи да ти върне парите. Азбуката и четенето се учат в първи клас. Прочети закона за движение по пътищата и тогава пиши глупости.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!