145 четения

Охранители сгащиха трима апаши след домови обир, докато стопаните вечерят

Директорът на полицията Димитър Машов награди частната фирма. Невръстните крадци имат 16 регистрации

Директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Машов връчи вчера благодарствен адрес на собственика и управител на „Бизнес секюрити“ ЕООД Митко Найденов и на водача на мобилния патрул от фирмата Тодор Дюлгеров. Повод за това е задържането на три непълнолетни момчета на 24 август, които часове по-рано са обрали апартамент в кв. „Бузлуджа”, докато стопаните вечерят в другата стая. Престъпното трио има само през последните месеци 16 регистрации за кражби и два грабежа в областния град. Ден преди този обир пък хлапетата на 10, 12 и 15 г. са избягали от един от центровете за настаняване от семеен тип във В. Търново, за да крадат. Двамата братя от Куцина, които са оставени на произвола на съдбата от години, а сега и майка им била отишла на гурбет в Гърция, и 10-годишният им помощник от клана на Шишетата първо задигнали 80 лева от друго жилище в същия търновски квартал.

СЛЕД ТОВА ОКОЛО 22,30 ЧАСА НА 23 АВГУСТ СЕ ПРОМЪКНАЛИ ПРЕЗ ОТВОРЕНА ТЕРАСА В АПАРТАМЕНТ. Стопаните вечеряли и гледали телевизия в другата стая. Тримата юнаци успели да отмъкнат двата мобилни телефона, 75 евро и 260 лева плюс златен пръстен и да излязат пак така тихо. Малко по-късно семейството установило кражбата и се обадило на тел. 112. Полицията веднага потърсила за съдействие частната охранителна фирма, която имала мобилен патрул точно в тази част на града.

Оказаното съдействие от въпросната частна охранителна фирма пък е пореден акт на сътрудничество с полицията. Сътрудничеството в тази насока започна още в края на 2014 г. с изготвянето и утвърждаването на план за организиране взаимодействието на територията на община Велико Търново чрез сигнално-охранителна техника. Във връзка с този план са разработени и вече година и половина успешно се прилагат т.нар. схеми за блокиране, при които се осъществява многопосочна връзка между дежурната полицейска част и диспечерските центрове на шест частни охранителни фирми, които използват мобилни патрули.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!