78 четения

Четирима нови милионери в региона

ЧЕТИРИМА СА ОФИЦИАЛНИТЕ МИЛИОНЕРИ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ РЕГИОН ЗА ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА. ВСИЧКИ ТЕ СА ДЕКЛАРИРАЛИ ГОДИШНИ ДОХОДИ ОТ НАД 1 МЛН. ЛВ. И ЩЕ ПЛАТЯТ ПО 100 ХИЛ. ДАНЪЦИ ВЪРХУ ТЯХ, сочи официална справка на Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите във Велико Търново. Един от богаташите е декларирал доходи като физическо лице, а другите трима са еднолични търговци, разбра „Борба“. Съгласно Данъчно-осигурителния процесуален кодекс имената им не могат да бъдат оповестявани. Наша проверка обаче показа, че физическото лице е от старата столица и е милионер от продажбата на акции и дялове от фирми. Едноличните търговци пък припечелват съответно от строителство, транспорт и земеделие.

Съпоставка на данните от миналата година показва, че милионерите ни тогава са били шестима.

Най-богатият в региона тогава бе мъж, посочил годишно възнаграждение от 3,305 млн. лв. Той бе и сред рекордьорите по богатство в страната. Парите на нашенеца идвали от заплати и продажба на дялове.

Името му също бе тайна, но за повечето запознати е ясно кой е първенецът по богатство, като се има предвид коя печеливша фабрика бе препродадена за декларирания период.

2,83 млн. лв. пък бе декларирал друг мъж, посочил, че парите му са дошли също от заплата и продажба на изобретение.

С. МАРИНОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!