9 четения

130 момчета и момичета от областта заминават да учат в чужбина

130 МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ ЗАМИНАВАТ ДА УЧАТ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ. Сред първокурсниците, приети във висши училища на Острова, най-много са възпитаниците на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”, ПМГ „Васил Друмев” и АК „Аркус”. Това стана ясно вчера по време на традиционната вече среща на новоприетите студенти, организирана от „Интеграл – образователни програми“, координатор на проекта „Световно образование“.

БЛИЗО 70 ПЪРВОКУРСНИЦИ, ПРИЕТИ ДА УЧАТ ОТ ТАЗИ ЕСЕН ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ПОЛУЧИХА ПОСЛЕДНИ УКАЗАНИЯ И ДОКУМЕНТИ за регистрация, настаняване и отпуснати кредити, които да улеснят първите им дни в университетите на Острова. Учебната година там започва между 15 септември и 7 октомври, затова младите хора трябва да тръгнат в края на месеца.

На срещата гостуваха и студенти, които вече се обучават в британски университети. Те дойдоха, за да споделят опита си с първокурсниците. Мирела Михова, която учи в университета в Гринуич, и Никола Лазаров, който е студент в Абърдийн, обясниха на младите си колеги как най-лесно да се приспособят там, където отиват.

Младите търновци избират да учат компютърни науки, бизнес, психология, архитектура и право, международни отношения и интериорен и графичен дизайн. За поредна година в региона се отчита повишен интерес към програмите, свързани с изкуство – музика, фотография, изобразително изкуство, актьорско майсторство.

Според консултантите в „Интеграл”, следващата година ще има ръст на кандидатстващите в чужбина, защото условията за кандидатстване, прием и финансиране остават непроменени.

С. БОЯНОВА

Един коментар за “130 момчета и момичета от областта заминават да учат в чужбина

  • 31.08.2016 в 22:26
    Permalink

    Това са най-умните деца от елитните училища.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *