4 четения

Правят нов транспортен план на Велико Търново

НОВ ТРАНСПОРТЕН ПЛАН НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРАВЯТ В МОМЕНТА, ТЪЙ КАТО СТАРИЯТ Е ОТ ДАЛЕЧНАТА 1980 ГОДИНА И ИЗОБЩО НЕ Е АКТУАЛЕН. Разработката трябва да прекрои и градските линии, тъй като през последните 20 години градът се е разраснал и множество райони оставят без автобуси. Така например, е много трудно да се стигне с рейс от север към юг и обратно, без да се ползват обходи. Това създава проблеми най-вече за учениците и по-възрастните хора. Без автобуси остават и много големи квартали като „Варуша“, тъй като в момента рейсовете се движат по протежението само на главните улици от запад на изток и обратно. Разработката е ключова за града, защото чрез нея трябва да се облекчи и трафикът. Финансирането се осигурява чрез проекта за интегриран градски транспорт, по който вече се работи активно. Нова организация на движението е първият акцент. В това число влиза преустройството на възлови кръстовища, за да се облекчи трафикът. Общинарите вече имат готови разработки, които предвиждат най-невралгичните пресечки да бъдат оптимизирани с кръгова организация на движението. Старата столица е сред водещите български общини, които приоритетно ще получат средства от Европа за интегрирани планове за градска мобилност. За Велико Търново гарантираната безвъзмездна финансова помощ е 10,8 милиона лева. Акцент е поставен и върху възраждането на екологичния градски транспорт чрез внедряването в системата от обществени превози на автобуси на батерии.

Стилян НАЙДЕНОВ

4 коментара за “Правят нов транспортен план на Велико Търново

 • 01.09.2016 в 13:44
  Permalink

  Нали го правиха вече,то не бяха турбо кръстовища, то не бяха надлези. Кръгла нула и бутафория гледаме по улиците.

  Отговор
 • 01.09.2016 в 14:31
  Permalink

  Къде го правят? Най-много да сменят посоката на движение на 2-3 улици, както направиха с Ц.Церковски и Възрожденска, и до там. Няма да построят паркинг, освен някой нов „наказателен“. Ще купят още 1 паяк, ще се заредят с нови скоби за 2017-та и… така ще оправдаят, че са изхарчени едни пари.

  Отговор
 • 01.09.2016 в 15:14
  Permalink

  ЗА кой път се правят подобни планове ??? Времето си върви,а резултат няма,явно пак някой си пълни гушката и от това,както и от всички проекти и всякакви безрезултатни действия. Ще се намери ли наистина накрая адекватно решение,то не бяха проекти за старото военно,за улица крайбрежна,пътни планове …. колко пари потънаха в нечий джоб от всичко това ??? Айде и малко работа да посвършим вече,а !!!

  Отговор
 • 02.09.2016 в 8:20
  Permalink

  Само се запълва вестника с едни и същи теми! Май ще спра да ви чета.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!