Седем медала за „Етър Аякс” от турнир в Цар Калоян, Габриела Йовчева взе злато

Над 130 състезатели от 16 клуба от страната участваха в турнир по борба в памет на световния шампион „Кара Ахмед“ в с. Цар Калоян. Великотърновският клуб „Етър Аякс” взе участие с 12 млади борци в различни възрастови групи. В подготвителната група Ярослав Мазур и Станислав Тодоров победиха в по една среща, като за тях това бе първо състезание, но се справиха отлично.

При момичетата Габриела Йовчева стана шампионка до 55 кг, като на финала падаше 6:0, но последните 20 секунди с поясно хвърляне стигна до успех с туш.

При децата до 42 килограма Михаил Лазаров остана втори, като отстъпи в решителната схватка за златото на борец от Езерче. До 47 кг Стивън Христов е бронзов медалист, надвивайки в малкия финал съперник от Айтос. Трети при 53-килограмовите момчета е Николай Стефанов. До 55 кг Георги Христов се бори докрай с много воля и желание и достигна до бронзово отличие.

„От него съм доволен и ще има възнаграждение от клуба. При момчетата до 45 кг Николай Петков взе сребро, като на финала отстъпи на състезател от Разград. Срещата бе много оспорвана от страна на колегите и така отразиха победата на противника му, въпреки че водеше до последно. До 53 кг Димитър Ганев игра малък финал и стъпи здраво на третото място. Като цяло съм доволен, но още има какво да учим. Предстоят много турнири, надявам се да се справим по-добре”, разказа треньорът Екрам Мюмюнов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.