8 четения

„Етър ВТ” ще е домакин за Купа България, горнооряховският „Локомотив” ще гостува

Нито един аматьорски отбор от област Велико Търново не се пусна в квалификациите за участие в турнира за Купата на България. Така претендентът на зона „В. Търново“ ще бъде излъчен между тимовете на „Кариана“ (Ерден) и „Литекс“ (Ловеч), чийто мач ще се играе идната седмица, съобщи секретарят на Зоналния съвет на БФС Игор Бакьов.

При тази ситуация в първия кръг областта ни ще бъде представена от „Локомотив“ (Г. Оряховица) и „Етър ВТ“.

Жребият ще бъде изтеглен на 7 септември от 12:00 часа в парк-хотел „Витоша“. В него ще участват 32 отбора, които ще бъдат разделени в две урни. В първата урна ще бъдат всички 14 отбора от Първа лига, плюс ФК „Поморие“ и ФК „Созопол“. Във втората урна са отборите от Втора лига и по един представител на зони Северозапад, Североизток, Югозапад и Югоизток, които трябва да бъдат излъчени в предварителната фаза на турнира до 12 септември.

По регламент отборите от втората урна ще бъдат домакини в първия кръг на 20 – 22 септември, в който победителят ще бъде излъчен в един мач. Това означава, че етърци ще приемат на стадион „Ивайло“ най-вероятно отбор от Първа професионална лига.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!