13 четения

Тържествена клетва положиха възпитаниците на Спортното училище във Велико Търново

Над 170 са вече учениците, 90 от тях са настанени в общежитие

Над 170 деца посрещнаха петата учебна година на Спортното училище във Велико Търново, която бе открита вчера. Новите ученици, приети през това лято, са 60, съобщи директорката Снежина Михова. 90 от възпитаниците на школото, което бе възстановено през 2012 г. по инициатива на кмета на старопрестолния град Даниел Панов, са настанени в общежитието му, като през това лято бяха ремонтирани още три стаи. Напролет учебното заведение ще изпрати и първия си випуск абитуриенти.

Заместник-кметът Ганчо Карабаджаков поздрави ръководството, учителите, треньорите, учениците и техните родители на церемонията по откриването на учебната година.

Директорът Снежина Михова връчи грамоти на изявени възпитаници на Спортното училище, спечелили медали и отличия от национални и международни състезания по хандбал, баскетбол, футбол, борба, лека атлетика, тенис, плуване и др.

„Благодарим ви, че отново заедно откриваме учебната година на Спортното училище. Искам да пожелая на учениците много спортни успехи и медали и да не забравят, че битките са не само в спорта, но и в знанието“, заяви Снежина Михова и специално поздрави петокласниците, които за първи път прекрачиха прага на училището.

За първи път учениците положиха и тържествена клетва, като след церемонията специално бе запален и олимпийският огън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!