Спорт

Ангел Червенков дал списък с искани играчи на шефовете на „Локомотив“

В Горна Оряховица представиха първата история на футболното хулиганство в България

Първата история на футболното хулиганство в България бе представена в Горна Оряховица. Филип Бакьов и Тодор Стойчев написват „Отвъд омразата”, вдъхновени от собствените си преживявания като членове на фенската групировка „Веселият Роджър” (Jolly Roger Firm), подкрепяща горнооряховския „Локомотив”.

В книгата Тодор, който от години живее в Лондон, и Филип, който пък е във Варна, събират не само случки, интервюта и спомени. Двамата се опитват да обяснят и същността на явлението футболно хулиганство.

По време на представянето на книгата стана ясно, че Тодор и Филип вече работят по два нови проекта. Следващата им книга ще е сборник „Ретро Локо”, в който ще съберат статистика за „железничарите” от 30-те години на миналия век насам, интервюта с футболисти и близките им, снимки, непубликувани истории.

На представянето бе и старши треньорът на „железничарите” Ангел Червенков, който бе един от първите, които я закупиха с автографи от авторите.

Наставникът на горнооряховчани заяви, че е дал списък на клубното ръководство с някои имена с цел да бъдат привлечени в състава.

„Търсим подсилване на определени позиции. Всичко е съгласувано с клубното ръководство. Работим по въпроса със селекцията”, заяви Ангел Червенков. Той коментира и информациите, че сред исканите е и бразилецът Даксон да Силва, направил кариера у нас в пловдивския „Локомотив“.

„Относно Даксон, доколкото съм запознат, той има договор с бразилски клуб до 30 септември. Надявам се с общи усилия да успеем да привлечем футболисти. Целта ни е да повишим класата и да засилим вътрешната конкуренция в отбора”, обобщи Червенков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *