216 четения

Годеж на търновец и филипинка предизвика фурор на летище София

Двамата влюбени вече сключиха граждански брак в старата столица

Стотици пътници на Терминал 2 в София приветстваха годежа на Николай Стоянов и Катрин Дайрит Родригез – Стоянова. 26-годишният търновец посрещна на летището своята любима с пръстен в ръка, на колене и с въпроса „Ще се омъжиш ли за мен?“ в края на месец август. Няколко дни по-късно двамата се венчаха във Велико Търново и плануват още две сватби. Едната церемония ще се състои на Българското Черноморие, а другата – в родната страна на булката Филипините.

Любовта между Николай и Катрин пламнала преди 3 години по време на студентска бригада в САЩ. Съдбата ги срещнала в кухнята на ресторант в малко градче в щата Северна Каролина, където започнали работа лятото на 2013 година. Тя била готвачка, а той бил ангажиран в миенето на мръсните чинии и посуда. „Любовната искра пламна много бързо и скоро след запознанството ни станахме двойка. В края на лятото всеки от нас трябваше да се върне в родната си страна. Когато се прибрах в България, веднага усетих липсата й и взех нещата в свои ръце. Реших да си направя екскурзия до Филипините“, разказа Николай. Няколко дни по-късно той събрал багажа си и отлетял за екзотичната азиатска страна. Там останал близо месец, време, в което се запознал със семейството на Катрин и осъзнал, че иска да сподели живота си с нея. През 2014 година се преместил да живее във Филипините и двамата започнали строежа на свой собствен дом и ресторант.

В началото на лятото Николай се прибрал в България, а Катрин се наложило да остане няколко месеца във Филипините. Когато обаче се освободила от ангажиментите си, веднага стегнала куфара си за България и на 22 август пристигнала у нас заедно с майка си. „Беше много вълнуващо, когато вратите се отвориха и тя приближи. Паднах на колене и извадих пръстена. Веднага отговори „Да“ на предложението ми за брак и всички около нас започнаха да викат еуфорично, да ръкопляскат и да се радват“, сподели още търновецът.

На 31 август двамата сключили граждански брак във Велико Търново, а на 8 септември ще се венчаят на плажа в Бургас. Младоженците плануват и трета сватба, но чак през лятото на 2017 година във Филипините, според местните традиции и обичаи. „Сега Катрин трябва да се върне в родината си, тъй като се налага да промени документите си за самоличност след брака. После заминаваме на меден месец“, допълни Николай. Двамата се впускат в европейско пътешествие с кола, като маршрутът им включва Италия, Испания, Португалия, Франция и Дания.

Галина ГЕОРГИЕВА

3 коментара за “Годеж на търновец и филипинка предизвика фурор на летище София

 • 08.09.2016 в 22:22
  Permalink

  ТЪРНОВЕЦА АМА ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ

  Отговор
 • 09.09.2016 в 22:27
  Permalink

  Един друг търновец и филипинка са щастливо женени от 4-5 години, имат две прекрасни дъщерички, т.е. случаят не е уникален.

  Отговор
  • 22.07.2020 в 22:06
   Permalink

   Интересно как от Португалия, Франция, Испания и Италия ще отидат в Дания с кола, без да преминават през други държави. Желая им щастлив живот!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!