10 четения

Ученици от Свищов отиват на лагер във филмова студия „Бояна”

ГОЛЯМАТА НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС НА ЦЕНТЪРА ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ СПЕЧЕЛИХА УЧЕНИЦИ ОТ СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ” В СВИЩОВ. Тийнейджърите, които са се преборили за отличието, са ученици в IX а, X а и XI б клас за изработения от тях клип „Азбука на дигиталния гражданин”. Децата са работили под ръководството на Йорданка Илиева, учител по информационни технологии. Идеята на клипа е да представи живота на един дигитален гражданин, като разказът се върти около срещата на този дигитален човек с обикновен човек.

Конкурсът, в който свищовското училище е спечелило, се нарича „Нашето присъствие в дигиталния свят”. Наградата за децата е участието им в лагер, по времето на който те ще преминат обучение по теория на филмовото изкуство. Освен това техният сценарий ще бъде заснет.

Децата ще посетят филмова студия „Бояна”, за да се запознаят отблизо със спецификата на създаването на седмото изкуство.

Лагерът ще се проведе в София само няколко дни преди началото на учебната година и ще бъде в базата на бившата резиденция Бояна, която сега е седалище на Министерския съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *