16 четения

Електромобили тръгват в Горна Оряховица

Общината получи финансиране да купи до 3 коли на ток

ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА Е ЕДИНСТВЕНАТА В РЕГИОНА, КОЯТО ПОЛУЧИ ОКОНЧАТЕЛНО ОДОБРЕНИЕ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ. Железничарският град участва в пилотна схема на Националния доверителен екофонд за насърчаване на електрически и електрически хибридни превозни средства в рамките на Инвестиционната програма за климата. Проектът на Община Горна Оряховица е на трето място сред общо одобрените 44 проекта от цялата страна и е единствен от област Велико Търново. Проектното предложение за кандидатстване на общината по инвестиционната програма е на стойност 68 000 лв. с ДДС и бе одобрено от Общинския съвет. Общинското съфинансиране ще бъде в размер на 48 000 лв. от стойността на проекта, информираха вчера за „Борба“ от кметството.

Според изискванията превозното средство, което ще вземат в Горна Оряховица, трябва да изминава минимум 100 км пробег с едно зареждане на батерията и да развива максимална скорост минимум 80 км/ч. Предстои общината да обяви обществена поръчка за закупуване на електромобилите. Превозното средство ще се ползва за нуждите на общинската администрация.

С. МАРИНОВ

3 коментара за “Електромобили тръгват в Горна Оряховица

 • 08.09.2016 в 12:38
  Permalink

  Какво стана с електрическите автобуси? Май всичко умря

  Отговор
 • 08.09.2016 в 15:08
  Permalink

  Тука важи приказката „на курник перде“. Автобусите на Янтра Транспорт са меко казано боклуци, кой ги пуска да возят хора е друг въпрос, при условие че и за превоз на картофи не стават. Цената от 1 лв. за този „превоз на ужасите“ пък е за отделна статия.

  Отговор
 • 09.09.2016 в 0:53
  Permalink

  Да разбирам ли, че в общината ще имат служебна Тесла?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!