15 четения

Затворник в отпуск нападна с нож ученичка в дома на баба й в Горна Оряховица

Ангел бил окован с белезници в кв. „Пролет”, преди да посегне на друго момиче

 

ПУСНАТ В ОТПУСК ЗА ДОБРО ПОВЕДЕНИЕ ЗАТВОРНИК НАПАДНА С НОЖ 17-ГОДИШНА УЧЕНИЧКА В ДОМА НА БАБА Й В ГОРНА ОРЯХОВИЦА на 6 септември около 15 часа. Малко по-рано момичето се прибирало в апартамента, а пред блока имало мъж, който се опитал да я заговори. Девойката, която учи в друг град и била на гости при баба си, отрязала непознатия и се качила в жилището, като оставила за малко входната врата отворена, докато прибира покупките в хладилника.

Когато се обърнало, момичето видяло непознатия от пейката пред блока в апартамента. В жилището нямало никого, а възрастната жена била излязла до магазина. Мъжът поискал чаша вода, девойката му дала и след това той извадил нож и го опрял във врата й. Поискал 2 лева, но вместо това получил сериозен отпор от ученичката, която също го хванала за врата. След кратката схватка натрапникът хукнал да бяга от апартамента, а момичето първо се обадило на баща си. Родителят после позвънил на тел. 112 и дал описание на злосторника – син гащеризон и тениска.

ВЕДНАГА ЦЕЛИЯТ КВАРТАЛ „ПРОЛЕТ” БИЛ ОТЦЕПЕН И ЗАВАРДЕН ОТ ПАТРУЛНИ АВТОМОБИЛИ. Униформените търсели млад мъж с гащеризон и тениска, но попаднали на подобен минувач по къси панталони, от когото момиче пищяло и бягало. Мъжът бил арестуван и се оказало, че е същият, който преди броени минути се промъкнал в апартамента на ученичката. Само дето вече си бил свалил синия работен гащеризон и го бил хвърлил в квартала, за да не бъде разпознат.

Благодарение на светкавичната реакция на горнооряховските криминалисти сериозни травми не са нанесени на нито едно от двете момичета. 17-годишната девойка била с порезни рани в областта на пръстите на ръката и охлузни рани в областта на шията. След ареста се оказало, че нападателят е 34-годишният Ангел А. от Русе, известен на полицията и осъждан за идентични престъпления, в момента излежавал 4 г. затвор за грабеж в Ловешкия затвор. За добро поведение бил пуснат един ден в отпуск и след като се прибрал в Русе, решил да дойде с влака в Горна Оряховица. В железничарския град си купил ръкавици и нож и започнал да си търси жертви за ограбване. Той е задържан за 72 часа от прокуратурата и вече му е повдигнато обвинение за грабеж.

Н. ГЕОРГИЕВА

 

Ангел по време на ареста

Сн. Фейсбук

3 коментара за “Затворник в отпуск нападна с нож ученичка в дома на баба й в Горна Оряховица

 • 07.09.2016 в 21:13
  Permalink

  Аз преди да се махна от България едва успявах да си взема 5 дена за цялата година. Но този доказан престъпник получава за добро поведение в затвора награда отпуск. Веднага отива и си купува нож, о колко напомня за случая Вероника. И защо не е повдигнато обвинение за опит за убийство?

  Отговор
 • 07.09.2016 в 21:25
  Permalink

  Освен това как е пуснат за 1 ден, задържан е 72 часа и не би ли следвало да е върнат в затвора. Искам също така да отбележа, ако е възможно и не затруднява вестника.
  Моля не използвайте изрази, като:
  „само дето“, „отряза“ и „й“ вместо ударение.

  Отговор
 • 07.09.2016 в 22:17
  Permalink

  10 години и без повече отпуски през първите 8.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!