10 четения

Осма година без почетни граждани

ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ПАК НЕ МОЖАХА ДА СИ ИЗБЕРАТ нито един почетен гражданин за честването на 52 г. от обявяване на Полски Тръмбеш за град. Това се случва за осма поредна година.

ТАКА ДО МОМЕНТА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ СИ ИМА 10 ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ от възобновяването на престижната номинация през 2004 г. Първите трима в тази първа година са проф. д-р Йордан Йорданов, Веселин Маринов, Христо Бойчев. През 2005 г. почетни граждани стават краеведът Рачо Илиев (покойник), д-р Таско Цонев (посмъртно) и олимпийският шампион по борба Радослав Великов – Руди.

През 2007 г. със званието са удостоени посмъртно народната певица Мита Стойчева и общественикът Марин Манолов (покойник). През 2008 г. са удостоени физикът д-р Валентин Йорданов, който живее и работи в САЩ, и Великотърновският владика митрополит Григорий.

НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО, ПРЕДИ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ ОТ 1989 Г., почетен гражданин на Полски Тръмбеш е бил и плувецът олимпиец Добри Динев (вече покойник), който всъщност е роден във Варна. Той има 10 световни рекорда, от които 6 са в Книгата на Гинес. Един от тях е поставен на басейна в Полски Тръмбеш през 80-те г. на миналия век по време на престоя на семейството в града.

ДА ТЕ УДОСТОЯТ СЪС ЗВАНИЕТО „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН”, НЕ НОСИ ОБЛАГИ И ПАРИ. Това е престиж за града и общината, която го вписва в почетната книга и името му остава в историята и за поколенията. Явно обаче 8 г. Полски Тръмбеш не може да намери достойни люде за тази награда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!