283 четения

ПРЕДСТАВЯМЕ. Модерните горива пелети и брикети и олиото са силата на „Росина ойл 1” ООД

Фирмата в с. Ресен търгува и със зърнени култури и предоставя логистика на своите клиенти

20 000 ЛИТРА ОЛИО ЗА ОСЕМЧАСОВА РАБОТНА СМЯНА Е СРЕДНИЯТ КАПАЦИТЕТ НА ПРОИЗВОДСТВО НА РЕСЕНСКАТА ФИРМА „РОСИНА ОЙЛ 1“ ЕООД, като освен производство и търговия с растителни масла дружеството води целенасочена политика да инвестира постоянно в нова техника и да разширява дейността и услугите си.

Фирмата е позната на българската трапеза вече 20 години със своето олио “Росина”. Семейният бизнес е основан от Йордан Георгиев и вече няколко години се ръководи от неговия син – управителя Иван Георгиев. Той разчита на млад и квалифициран мениджърски екип, тъй като средната възраст на работещите в администрацията е 30 години, а като цяло в дружеството са ангажирани между 45 и 50 човека.

Дружеството продава олио във всички краища на България и изнася за чужбина. В производствената база в село Ресен се извършва бутилиране в малки разфасовки, а от тази година „Росина ойл 1“ ЕООД закупи нова линия за бутилиране в големите 5- и 10-литрови разфасовки, с която успява да задоволи нуждите на своите клиенти.

След студено пресоване на слънчогледовите семки се получава нерафинирано олио, което впоследствие се рафинира, и други продукти като кюспе, слънчогледов шрот и слънчогледова люспа.

Слънчогледовите люспи се пресоват, без към тях да се добавят други компоненти, като примерно лепила, и така се получават слънчогледовите пелети и брикети.

rosina-oil-1„Дървеният материал, за съжаление, е прогресивно изчерпващ се ресурс. В България сечта погубва повечето гори, които трудно после се възстановяват, така че пелетите и брикетите са по-добрият вариант за отопление. При тях няма вредни емисии, няма сажди и миризма, изгарянето е почти 100% и това ги прави предпочитани от всички домакинства до големите предприятия, а все повече и от хотелиерския бранш например, който предпочита подобен вид суровина, още повече че природният газ все още не е масово достъпен и държи по-високи цени“, обяснява младият управител на ресенската фирма. Друг бонус за пелетите и брикетите е, че те не заемат много място, компактни са, а цената им е на тон, което означава, че няма как да се злоупотреби с количеството.

Всички страни от Европа използват този биологично чист тип на отопление и постепенно това се налага и в България. Иван Георгиев е категоричен, че биологичното гориво е най-евтината и екологично чиста алтернатива, тъй като ежегодно цените на твърдите горива се покачват.

„Росина ойл 1“ ЕООД ударно разширява своята дейност и вече от няколко години търгува със зърно, като изкупува всички видове зърнени култури – ечемик, пшеница, грах, соя, рапица, слънчоглед и царевица. Фирмата предоставя и услугите семепочистване и калибриране на зърнени култури, както и логистика в страната и чужбина.

За всяка доставка на суровини и готови продукти до своите клиенти фирмата разчита на собствена логистика. В модерна автобаза в село Ресен, където работят висококвалифицирани механици, се поддържат всички машини изрядни, така шофьорите ни се чувстват сигурни на пътя и доставките никога не закъсняват, обяснява още управителят Иван Георгиев.

В с. Ресен е новооткритият магазин и склад за пелети и брикети.

За въпроси и заявки може да се свържете директно с фирмата на номер:

За търговия със зърна: 0879 969 000

За търговия с олио и логистика: 0888 002 702

За търговия с брикети и пелети: 0888 787 730

Снимки Светослав СТЕФАНОВ

Един коментар за “ПРЕДСТАВЯМЕ. Модерните горива пелети и брикети и олиото са силата на „Росина ойл 1” ООД

  • 08.09.2016 в 18:22
    Permalink

    Браво ,ако е така евала -че преди вземахте от Гърция и го препакетирахте на двойна цена.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!