19 четения

Свищовска учителка е осигурила на училището си 300 000 евро от европейски програми

СЕДЕМ МЕЖДУНАРОДНИ ПРОЕКТА НА ОБЩА СТОЙНОСТ 130 000 ЕВРО СПЕЧЕЛИ СУ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ” В СВИЩОВ. Така свищовската гимназия стана единственото училище в България, което работи по общо осем международни програми за училищно партньорство по програма „Еразъм+”.

Оля Михова е учителят, успял да защити най-много от международните проекти. Тя преподава английски език и освен часовете по езика е координатор на шест от проектите. От 2008 година досега Оля Михова е спечелила и осъществила 15 проекта на стойност 300 000 евро. Средствата са от Европейската комисия чрез Центъра за развитие на човешките ресурси в София. Част от парите са предназначени за пътувания и благодарение на това 24 учители и ученици вече са били на различни места в рамките на две години, за да участват в работните срещи в партньорските училища в различни градове и държави.

През 2011 година Оля Михова е била наградена със сертификат и статуетка от Центъра за развитие на човешките ресурси за работата си по проекта „Математика и изкуство” по програма „Сократ”. Преподавателката е носител и на плакет „Учител на годината” на община Свищов, връчени от министър Даниел Вълчев.

Тази година като координатор по проекта по програма „Еразъм+” ще работи и учителката по информационни технологии Йорданка Илиева, съобщиха от училището. Спечелените проекти са насочени към възможността на училищните институции да развиват и укрепват своя капацитет, да повишават способността си за работа на международно ниво чрез споделяне на идеи, методи и добри практики, развитието на иновативни педагогически практики и инструменти в сферата на училищното образование.

В проектите ще участват ученици от ІV до ХІІ клас, а свищовската гимназия ще си партнира с 35 училища от 14 държави.

Един коментар за “Свищовска учителка е осигурила на училището си 300 000 евро от европейски програми

  • 09.09.2016 в 7:56
    Permalink

    Най добри във всяко начинание, все така напред и нагоре колеги привличайте европейски пари децата ще оценят тва

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *