555 четения

„Мегапорт“ набира работници от целия регион, дава безплатна храна и премии към заплатите

НОВИ, МНОГО ПО-ДОБРИ УСЛОВИЯ ЗА РАБОТНИЦИТЕ СИ ПРЕДЛАГА НАЙ-ГОЛЯМАТА НА БАЛКАНИТЕ КОМПАНИЯ ЗА ПОЛИМЕРНИ И КО-ПОЛИМЕРНИ ФОЛИА, ОПАКОВКИ И МАТЕРИАЛИ. „Мегапорт“ ЕООД обаче увеличи в пъти производството си за чужбина и се нуждае от още работници. Гладът за персонал в региона е повсеместен, но от местната фирма привличат кадри с високи заплати и множество добавки към възнагражденията и екстри. „Вследствие увеличеното търсене и поръчки на опаковки от цяла Европа и вътрешния пазар компанията разширява производствените си мощности, като инсталира нови екструдерни линии и конфекциониращи машини за производство на фолиа и опаковки от полиетилен“, поясняват от фирмата.

Тази инвестиция води до отваряне на нови работни места за екструдеристи, опаковачки, оператори на машини и специалисти по поддръжката. Спешно се търсят петима екструдеристи и десет опаковачки. Освен това фирмата набира механици, елтехници и електрончици.

Всички кандидати за работа могат да получат пълна информация за техните задължения на място в заводите на „Мегапорт”, където ще бъдат посрещнати от представител на отдел „Човешки ресурси“. Новопостъпилите работници получават подкрепа и встъпително обучение от опитни наставници. За удобство на работниците фирмата осигурява безплатен служебен транспорт от Горна Оряховица, Дебелец, Златарица, Елена, Полски Тръмбеш, Ресен и Самоводене.

Ръководството на създадената през 1992 г. компания има план за поетапно увеличение на възнагражденията във фирмата, който е в ход. На работниците се предоставят социални придобивки, премии и безплатни закуски по време на смяната.

За повишаване мотивацията на персонала в компанията има „Програма за признание”, в която всеки месец се отличават най-добрите работници и специалисти. Освен признанието на ръководството и колегите си най-добрите професионалисти получават допълнителна парична премия.

С. МАРИНОВ

21 коментара за “„Мегапорт“ набира работници от целия регион, дава безплатна храна и премии към заплатите

 • 09.09.2016 в 13:01
  Permalink

  До гр. Павликени няма ли служебен транспорт?

  Отговор
 • 09.09.2016 в 13:11
  Permalink

  Чакам сега коментарите за истинското състояние на нещата 🙂

  Отговор
 • 09.09.2016 в 13:36
  Permalink

  Лично аз имам четирима познати които се махнаха от Мегапорт и емигрираха-2ма във Франция и 2ма в Германия. Познайте дали е заради добрите условия на работа и заплащане? Сега се сетили да вдигат заплатите……..Заради такива работодатели сме най-бедни в Европа а те построиха 3 фабрики със спестени от заплати пари. Затова и продукцията им е конкурентна ,защото дават ниски заплати и осигуровки.

  Отговор
  • 09.09.2016 в 14:46
   Permalink

   Ти нали не си мислиш, че Мегапорт или който и да е може да се конкурира с Германия и Франция! Просто тия държави не са строили социализъм като нас!

   Отговор
 • 09.09.2016 в 13:51
  Permalink

  Гледат едни от други пишман работодателите и при възнагражденията има стабилна уравновиловка без значение от бранш и големината на фирмите. Понеже Търново се обезлюдява с невиждани темпове през последните години положението бе кърпено с работници от близките села и градчета… Впоследствие и на тях им се отвориха очите и сега се вдигна олелията за липсата на кадри…Драги работодатели, ангарията свърши! Отсега нататък за да ви се свърши даден обем от работа си развързвайте кесиите иначе ще си останете с олелията и рекламните промоции в пресата…наивниците-работещи/бедни свършиха.Лапнишараните също!

  Отговор
  • 09.09.2016 в 14:51
   Permalink

   Наистина обезлюдяването на Търново е с НЕВИЖДАНИ темпове, защото градът е един от малкото в България с НАРАСТВАЩО население. И между другото това е хубавото на пазарната икономика, че всеки може да открие фирма и да дава колкото си иска големи заплати. Вие г-н Vice ако искате може да плащате и 20 000 лв заплати.

   Отговор
 • 09.09.2016 в 15:25
  Permalink

  Аха нарастващо население…Аз лично виждам нарастване на емиграцията за сметка на пришълци от северозапада и роми от Павликени, Левски и Разградско…Почти всичките ми приятели и познати са си стегнали отдавна куфарите и са устроени или в София или навън…Коментара за 20 000- те лева заплата ми е под нивото да коментирам и ще го пропусна с усмивка. Проблема с кадрите тепърва ще набира сила без значение дали на някой се нрави или не!

  Отговор
 • 09.09.2016 в 16:20
  Permalink

  Az cpecialno cam mnogo dovolna ot vremeto kogato rabotex v Megaport.

  Отговор
  • 04.01.2017 в 10:16
   Permalink

   Не се съласявам, защото не е тайна, че заплатите се даваха в плик, а осигуровките бяха върху минималната заплата. И сега когато се пенсионирах времето в Мегапорт ми „изяде“ коефициента!

   Отговор
 • 09.09.2016 в 17:29
  Permalink

  Да ви разкажа пресен случай от невероятната фирма „Мегапорт“. Пиша с името си и не се притеснявам от това което, ще кажа. Защо когато лъжеш най – безогледно и обещаваш невероятни неща, трябва и да ги изпълниш. В един хубав слънчев ден един приятел ми казва, че господин автомобилния състезател и подопечената му фирма търсят кадърен инженер за някаква си специализирана дейност. Да знае езици, да не е инженер само по диплома и т. н. и т.н. Та казвам, че познавам такъв човек. Не живее в момента в България, но много харесва Велико Търново, защото живя тук, но фирмата за която работеше преустанови дейност и не можахме да си (му) намери (м) работа. Питам за условия, заплащане и други неща. Отговаря ми се: – колкото каже, само да си разбира от работата. Да вметна, че момчето живее в момента в Скопие и си има постоянна работа, но просто иска да се върне в Търново. И две думи за него. Това е най – добрия машинен инженер които съм срещал, човек който вниква в детайли в това което върши, безкрайно последователен и с огромно чувство за отговорност, което само по себе си е голяма рядкост в днешни дни. Три години в работил за Еърбъс в развойния център в Германия, след това е конструирал експериментални вятърни турбини за една английска фирма. Отличен английски и немски език. Прати ли сме CV, всичко както си е. Така – два месеца, му уреждаме среща с боса. Все е по състезания, чужбини, негова си работа – парите са си негови, както иска така да ги харчи. Идва сюблимния момент за срещата. Драган идва от Скопие, на другия ден имат среща в 10.00 часа. Какво се случва. Приема го някакъв служител, така наречените сол ташаци и се държи с него, все едно човека е просяк. Абе ей, момчето мина 700 км. да се види с Вас. Развежда го из невероятните дебри на завода и го „запознава с работата“. Всичко на всичко 10 мин. Все пак става въпрос не за позиция, за зидаро мазач (да не обидя хората изпълняващи тази позиция). За далеч по-неквалифицирани кадри, аз отделям поне 30 мин. най – малко от уважение, към човека отсреща. Следва интересното, среща с Най – големия. Връхлита той в стаята в която са – 5 мин. крещи на някой по – телефона, след това 10 мин. на някакви служители.
  – Добър ден, аз съм Драган.
  – Кой?
  – Оня от Македония, за позицията, за която говорихме.
  – А, добре ще ви се обадим.
  Няма чао, няма лек ден, няма довиждане.
  И така докато по неведоми пътища, разбрахме, че Драган – наивния македонец, повярвал в българските меринджей, е имал огромни претенции към заплащането и социалните придобивки. Истината е, че Драган искаше заплата 2000 лв. след данъците и 0 лв. социални придобивки. И ако си мислите, че това е висока заплата, опитайте се да намерите подобни кадри. В Скопие, работи за два пъти по-висока заплата, просто искаше да живее в Търново.
  Та, чудя се кой има нужда от подобни статии, какви ли загадъчни придобивки и екстри се предлагат. И като пишете подобни статии, цитирайте възнаграждението, което предлагате.
  Рядко отделям време да пиша толкова дълго, но това което се случи е самата истина. Героите в нея могат да се разпознаят.

  Отговор
  • 04.01.2017 в 10:21
   Permalink

   Вероятно го е посрещнал Иван-„Тъпото“, дребен началник , изпълнен с омраза към по образованите.

   Отговор
 • 09.09.2016 в 19:36
  Permalink

  служебните им превози са на 5, 10, 20 , 25 км, в райони където намират повече хора.

  Отговор
 • 09.09.2016 в 21:56
  Permalink

  Лично аз не съм работила в тази фирма, но няколко мои познати напуснаха, поради забавяне на заплатите с месеци и неизплащане на целите заплати.
  Ако фирмата си струваше, нямаше да пускат обяви във вестника, а хората щяха сами да се ‘бутат и натискат’ да работят там.
  На всички им писна от такива робовладелци, имащи се за богове.
  В миналото робите са работели за прехраната и подслона си. Сега полажението не е по-различно.

  Отговор
 • 10.09.2016 в 5:39
  Permalink

  Мегапорт – звучи гордо…но не и за този, който поне веднъж му се е налагало да се срещне с тамошната действителност. Поредните измамници, експлоататори и надменни индивиди! Мой приятел, който претърпя инцидент на една от машините в предприятието беше притискан и заплашван, зада каже, че не е било трудова злополука, а човека си изгуби част от пръста на едната ръка. Това само по себе си говори що за измекяри и наглеци са в тази ГОЛЯМА компания! Имам поне още двама познати работещи там , които постоянно ме питат има ли работа в моята фирма, че им било писнало да робуват за стотинките в Мегапорт. Това е истината за там!

  Отговор
 • 10.09.2016 в 11:22
  Permalink

  Забравили са да обявят, че в цех РЕЦИКЛИРАНЕ се предлага невъобразима миризма, която въпреки преобличането на който и да е работник, въпросната миризма се доставя и в домовете на жалките хорица, дръзнали да постъпят на работа в този цех…!!!

  Отговор
 • 10.09.2016 в 11:31
  Permalink

  trabva da cre proizvodtvoto da im doide na um se koito rabotat tam da im naprvat parite 1000 Leva

  Отговор
 • 10.09.2016 в 19:46
  Permalink

  Хахахаа май не останаха наивници да се връзват на тия евтини статийки и рекламки . Не ви ли е срам г-да „“бизнесмени““, че изгонихте и продължавате да гоните младите и кадърни хора от града ни ??? Сега си обирайте крадливи цигани по селата и си вярвайте че сте голямата работа, ама нали знаете, че има един отгоре дето гледа и вижда всичко !

  Отговор
 • 12.09.2016 в 15:45
  Permalink

  Веднъж преди 4 години правих опит да започна работа там , следедно супер идиотско и пародийно интервю така и не ми се обадиха повече , все едно търсиха някой ракетен специалист , а не работник в цех за рециклиране. След подобно отношение не мисля някога пак да се пробвам там , ако ще и да умирам от глад. Работол съм и във Великобритания няколко години тежка физическа работа ( не визирам зелен , говоря и пиша английски

  Отговор
 • 14.09.2016 в 2:43
  Permalink

  Ами то за „Мега Спорт“ се знае – обещават едни пари, дават други! Наполовина обикновено! Там има и една „заигравка“ с „половинката“ за която май никой не смее да спомене , но всички минали през тази фирма го знаят отлично! И какво са тръгнали да си правят PR по медиите – в Габрово СТС няма нито една обява за работа, но има опашка кандидати пред човешки ресурси! Но там се плаща! Търново наистина обезлюдява. Младите наистина се изнасят. Бройкаме студентите, но в един момент и те си отиват по живо по здраво! А и с тоя хуманитарен ВУЗ , технически кадри все по-трудно ще се намират в тоя ТЪРГОВСКИ град! Колкото и да са на зор, обаче, едва ли ще изберат „Мега Спорт“, особено ако са имали пряк или косвен досег с тази „компания“ (от тарикати).

  Отговор
  • 15.09.2016 в 16:53
   Permalink

   Същата работа е и в Пловдив в ЛИБХЕР. Трябва някой да умре за да се отвори работно място. А там работят над 800 души на три смени.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *