10 четения

Показват спектакъл по стихове на Гео Милев във Велико Търново

СПЕКТАКЪЛ ПО СТИХОВЕ НА ГЕО МИЛЕВ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН В НЕДЕЛЯ ВЕЧЕРТА В ЛАПИДАРИУМА НА АРХЕОЛОГИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Спектакълът се нарича „13-ият месец“ и е вдъхновен от стихове и лирични прози на гениалния европейски творец Гео Милев. Литературната основа на представлението е „Експресионистично календарче за 1921 г.“, към която са добавени лирични прози на месеците от календарчето, присъединени са и други малко познати за широката публика текстове на автора.

Сценарист и режисьор е търновката Валерия Вълчева. В спектакъла участват актьори и музиканти, които ще свирят на живо музика от Артур Онегер, Бенедето Марчело, Панчо Владигеров, Христо Йоцов.

Спектакълът е реализиран от театрален екип на сдружение „Театър вятър“ в партньорство с великотърновското дружество за приятелство „България – Япония“. Представлението е сред проектите, финансирани и осъществени с подкрепата и съдействието на общинска програма „Изкуство и култура“ през 2016 година. „13-ият месец“ започва в 20 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!