24 четения

След 4 г. прекратиха скандално разследване срещу бивш болничен шеф

Според прокуратурата д-р Людмил Гецов сложил на трима пациенти импланти, за каквито са си били платили

ЧЕТИРИ ГОДИНИ СЛЕД ЗАПОЧВАНЕ НА СКАНДАЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ФИКТИВНО ПОСТАВЯНЕ НА ИМПЛАНТИ НА ТРИМА ПАЦИЕНТИ и вреда за 11 400 лева бившият болничен шеф д-р Людмил Гецов е невинен. Това е заключението на зам. районния прокурор на В. Търново Цанко Ганчев, а документът е изготвен на 2 септември. Според запознати в него няма нито дума за констатациите от съдебната поръчка до Словения, която се чакаше близо година. Тя трябваше да установи дали неврохирургът и директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ до есента на 2013 г. е поръчвал титаниеви импланти от фирма – посредник на американски производител, за Недка Стоянова, която първа вдигна шум в медиите, че е дала 4000 лева за титаниеви, но в старата столица са и сложили импланти от легирана стомана. Габровката бе претърпяла битов инцидент през 2007 г. и от това е останала с увредени прешлени. След интервенция от д-р Гецов и плащане на 4000 лв. в брой на жената били поставени елементи от титаниева сплав. Не след дълго тя заминала за Гърция и се върнала у нас през 2010 г. и поискала от д-р Гецов имплантът да й бъде отстранен и върнат. Било й отказано, но след това д-р Райкова от търновската болница й дала вързоп с отпадъци, които били извадени от Стоянова след втората интервенция. В лаборатория на митницата било разкрито, че отпадъците били от легирана стомана, а не от титан. След това Недка Стоянова подава жалба за измама в прокуратурата, по която тръгна досъдебно производство, което се влачи цели четири години.

Към него бяха присъединени още две жалби срещу д-р Гецов за подобен вид подмяна на импланти – от Несип Несипов и Веселин Делчев от В. Търново. Общата сума на вредата, причинена на тримата, бе за 11 400 лв. Сега прокуратурата твърди, че след всички експертизи и събрани по делото доказателства на тримата пациенти са сложени точно такива импланти, за каквито са си платили на д-р Гецов, и той не е измамил никого.

Нели СУКОВА

4 коментара за “След 4 г. прекратиха скандално разследване срещу бивш болничен шеф

 • 09.09.2016 в 14:38
  Permalink

  В тази страна най лесно се става невинен с пари….

  Отговор
 • 09.09.2016 в 15:16
  Permalink

  Първо се пита кой поръча Людмил Гецов и свързано ли е това,че не позволи да се продадат на безценица имоти на болницата.Второ ако се извади съдебната поръчка,която отдавна е пристигнала всички ще млъкнете щото ще ви е срам.Мълчете ами само погледнете с колко се е увеличила смъртността в търновската болница сега.

  Отговор
 • 09.09.2016 в 17:20
  Permalink

  мошеник крадлив оправдан с парите на измамените пациенти

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!