1 четения

Стопанска академия посрещна тържествено първокурсниците в задочна форма на обучение

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов посрещна тържествено първокурсниците в задочна форма на обучение. За първи път учебната година за новоприетите задочни студенти бе открита с официална церемония в аулата на свищовското висше училище. Приветствие от името на ректора доц. д-р Иван Марчевски и на академичното ръководство към първокурсниците отправи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Марияна Божинова. Тя информира новоприетите студенти, че новите учебни планове и програми, по които ще се осъществява тяхното обучение, са одобрени от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Включените в учебните планове фундаментални дисциплини осигуряват широкопрофилна подготовка в областта на икономиката и управлението, а специалните дисциплини формират знания и умения за успешна професионална реализация в сферата на избраната конкретна специалност. Проф. Божинова представи пред първокурсниците присъстващите на церемонията декани на четирите факултета и ръководителите на катедрите, администриращи всичките 17 специалности, по които се осъществява обучението в ОКС „Бакалавър” в Стопанска академия.

С „Добре дошли в 80-годишното висше училище в Свищов” първокурсниците приветства и зам.-ректорът по студентска политика и институционални комуникации доц. д-р Николай Нинов. Той увери новоприетите студенти, че Стопанска академия „Димитър А. Ценов” е уникално висше учебно заведение, което обгрижва с изключително голямо внимание, любов и съпричастност своите възпитаници. Доц. Нинов представи възможностите, които имат задочните студенти за участия в текущи проекти или научни форуми, и поясни как могат да се възползват от услугите и съдействието на Академичния център за кариерно консултиране.

По време на информационната среща още веднъж бяха припомнени възможностите за кандидатстване в Стопанска академия през септември за ОКС „Бакалавър”. В рамките на „Кандидатстудентска кампания 2016” на 17.09.2016 г. от 13:00 ч. ще се проведе конкурсен изпит за завършили средното си образование преди 2008 г., които нямат възможността да кандидатстват с оценка от матура. Класирането ще бъде обявено на 19 септември, като в него ще участват и кандидатствалите с оценка от матура или с пренесена оценка от успешно положен изпит в друго висше училище, подали документи също до 17 септември включително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!