23 четения

Учредиха велоклуб „Сокол 1928“ в Елена

Седмица след като Елена домакинства етап от 65-ата Международна колоездачна обиколка на България, група ентусиасти от града, сред които и кметът Дилян Млъзев, учредиха велоклуб. Нарекоха го „Сокол 1928“ на името на старото колоездачно дружество в Елена, основано преди 88 години и съществувало до 1942 г.

Новосъздаденият клуб ще работи в обществена полза, като си поставя за цел популяризирането на колоездачния спорт, особено сред децата и младите хора в общината. Дейността му ще бъде насочена предимно към развитие на шосейното и планинското колоездене, тъй като в балканското градче няма условия за пистово.

На учредителното събрание присъства председателят на Българския колоездачен съюз Евгений Димитров, който пожела на еленските колоездачи примера им да последват повече млади хора, а в най-близко време да се поздравят и с първите спортни успехи. Обсъдена беше възможността през следващата година, освен да домакинства отново етап от Международната колоездачна обиколка на България, велоклубът да организира и състезание за Купа Елена.

Членовете на новия клуб приеха устав и избраха управителен съвет от петима души, а негов председател стана Йордан Славов, на когото колоезденето и футболът са в кръвта му.

Мария СИМЕОНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!