11 четения

Багерът захапа терена на горнооряховския стадион

Новото тревно покритие и осветлението трябва да са готови до края на ноември

От петък стартира ремонтът на стадион „Локомотив” в Горна Оряховица. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Органик Сълюшънс”. Консорциумът бе избран след проведена от Министерството на младежта и спорта обществена поръчка.

В момента багерите на консорциума изпълнител изгребват старото тревно покритие. Предстои да се отнеме още един слой пръст, а след това започва изграждане на нова поливна система с дренажи и резервоари. Следва засипване с фракция и запръстяване и накрая полагане на новите чимове. Ще се направят и отводнителни решетки покрай терена. Предстои да започне и ремонтът на осветлението.

По договор реконструкцията на съоръжението трябва да приключи за 45 работни дни. Според ръководителя на обекта теренът ще стане за около месец, плюс, минус няколко дни в зависимост от времето. Задачата на екипа е стадионът да е готов за XV кръг на Първа лига на 26 ноември, когато „железничарите” приемат „Пирин”. В най-лошия случай „Локомотив” ще играе у дома на 10 декември, когато ще му гостува ЦСКА.

Заедно с ремонта на терена и осветлението, който се финансира от Министерството на спорта с близо 1 милион лева, предстои да започне и разширяването на административната част. Две фирми са подали оферти за ремонта на административната сграда на стадион „Локомотив”, който ще се финансира от общинския бюджет. Прогнозната стойност е 269 891 лева без ДДС. Изпълнител на обекта се търси по съкратената процедура с подбор на оферти и се очаква комисията да се произнесе в началото на тази седмица. Проектът предвижда да се направят нови съблекални, стаи за съдиите, тунел откъм северния вход, пресслужба и т.н.

Паралелно с това общинските предприятия „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” и „Пътно поддържане, инфраструктура и озеленяване” работят по своята част от проекта за привеждане на стадиона към изискванията за Първа лига – асфалтирана е пътеката около секторите, разширена е клетката за гостуващата агитка, отворени са 11 аварийни изхода, боядисва се и се оформя околното пространство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!