7 четения

Задържаха свищовлия със 120 автомобила, 7 от тях с пренабити номера

Криминалисти от Велико Търново са засекли леки автомобили и мотоциклет с интервенции на рамата. Превозните средства са установени при международна специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията с моторни превозни средства.

Разкритията били направени в края на миналата седмица, когато за регистрация на лек автомобил „Смарт“ в сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР – Велико Търново, се явил 51-годишен мъж от Свищов. При извършената проверка на колата полицейските служители установили разминаване в номера на рамата. Возилото незабавно е иззето, а свищовлията е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

В хода на извършените допълнителни действия по разследването е установено, че на негово име или като упълномощено лице се водят рекордните 120 автомобила от висок клас. При последвали проверки на 7 от тях са установени интервенции по рамата. Автомобилите с пренабитите номера са иззети. По време на спецоперацията криминалистите се натъкнали и на мотоциклет „Ямаха“ с интервенции по рамата. Той също е иззет. Към момента се извършват проверки на документите на превозните средства и се проверява на територията и на други областни дирекции в страната дали возилата са обект на престъпление. Работата по документиране на престъпната дейност продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!