21 четения

Преслава Христова от гимназията по туризъм победи в национален екоконкурс

ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЧКАТА ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРЕСЛАВА ХРИСТОВА спечели първо място в националния конкурс „Предизвикателството на Пандата и Музейко“. Тя се е справила отлично със зададените шест задачи, които участниците е трябвало да решат. Задачите са били свързани с разделното събиране на отпадъци, със застрашени животни или растения, с националните и природни паркове в България, с правилното събиране на старите телефони или батерии.

Преслава се е включила в решаването на всички задачи, като е изготвила табла и мултимедийни презентации. Така е успяла да събере максималния брой точки – 100. Наградата й е еднодневна екскурзия до природен парк „Витоша”.

Преслава учи в специалността „Търговски представител“ и това е поредната награда, която печели през тази календарна година. Този път тя се е състезавала със стотици свои съученици от цялата страна. Състезанието е било обявено още през април в Деня на Земята и в него са имали право да участват деца от 7 до 18 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *