10 четения

Търновският театър подготвя пет нови заглавия

„ЦИГАНСКИ БАРОН”, „НОЩ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ”, „МИЛИОНЕРЪТ” НА ЙОВКОВ И „ТАРТЮФ” НА МОЛИЕР СА НОВИТЕ ЗАГЛАВИЯ, ВЪРХУ КОИТО ЗАПОЧВАТ ДА РАБОТЯТ артистите от Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Четирите заглавия ще влязат последователно в афиша на трупата до края на творческия сезон. Първата премиера е на 21 септември, когато на сцената излиза „Цигански барон” от Щраус. До края на календарната година търновските артисти ще направят и едно детско заглавие – „Четиримата близнаци”, на проф. Георги Костов.

Така заглавията, с които театърът ни радва своята публика и пътува навсякъде из България, стават вече 17. „Ще продължим да играем касовите си представления „Декамерон”, „Свекърва”, последната премиера в драмата – „Албена” на Йовков, както и „Веселата вдовица”, „Графиня Марица”, „Царицата на чардаша”, „Българи от старо време”. Репертоарният ни план е съобразен с оздравителната програма, която изготвихме, за да успеем да стопим натрупаните дългове”, коментира миналия ден директорът на театъра Васил Вълчев.

За няколко месеца той и колегите му са успели да се разплатят с всички фирми и доставчици. Останали са само задълженията към общината за такса смет, но и тези пари ще бъдат платени до края на годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!